Antón Costas renova la junta del Cercle d'Economia

Incorpora Cristina Gallach, Conxita Cervera, Ginés Alarcón, Juan José Bruguera, Jordi Mercader Barata i Olegario Soldevila

Antón Costas, en una imatge d’arxiu.

Antón Costas, en una imatge d’arxiu. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
OLGA GRAU

Les eleccions al Cercle d'Economia ja estan pràcticament decidides. S'ha presentat una candidatura única encapçalada per un dels vicepresidents de la junta actual, Antón Costas. El catedràtic d'Economia de la Universitat de Barcelona, deixeble de Fabian Estapé i Ernest Lluch i col·laborador habitual d'EL PERIÓDICO, proposa una junta directiva amb sis noves incorporacions que volen reflectir l'aire de renovació i modernització de la institució independent de pensament econòmic.

Destaca la incorporació a la junta d'una dona amb gran coneixement de les institucions europees, Cristina Gallach. Escollida pel 'Financial Times' com un dels 30 personatges més influents a Brussel·les, és responsable de Relacions Públiques del Consell de la Unió Europea i va ser la mà de dreta de Javier Solana durant tota l'etapa com a Alt Representant per a la Política Exterior i Seguretat de la UE.

El seu nomenament, sens dubte, vol recuperar el focus europeu de les reflexions del Cercle. A la junta també s'hi incorpora una altra dona, Conxita Cervera, propietària i directora general de l'empresa industrial Moldibérica.

Nous fitxatges

Notícies relacionades

Entre els nous fitxatges figuren: Ginés Alarcón, exdirector general de la Mobile World Congress i propietari de la consultora de telecomunicacions NAE; Jordi Mercader Barata, segona generació familiar del grup paperer Miquel y Costas i actual director general; Olegario Soldevila, tercera generació de la família propietària del Majestic; i Juan José Bruguera, president d'Inmobiliaria Colonial, que havia estat a la junta en una etapa anterior.

Abandonen la junta: Silvia Ávila, Teresa Garcia-Milà, Javier Faus, Ferran Rodés, Ángel Simón i Pau Guardans.