LA SITUACIÓ FINANCERA

Moody's abaixa la qualificació de Liberbank i manté la de la resta de la banca

L'agència acaba la revisió d'una trentena d'entitats financeres espanyoles

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / Madrid

L'agència de qualificació creditíciaMoody'sha acabat la revisió d'una trentena de les principals entitats financeres espanyoles sense anunciar canvis per a la pràctica totalitat delsràtingsque havia fixat en l'anterior avaluació, amb l'excepció deLiberbank, la nota del qual passa de 'Ba2' a 'Ba3'.

L'agència divideix les entitats en funció del seu grau de vinculació amb l'Estat i depenent de si estan immerses dins de processos de fusió, de tal manera  que encara manté alguns casos en revisió a l'espera de com vagin evolucionant.

Moody's ha prosseguit així la seva revisió sobre Espanya, vuit dies després deconfirmar en Baa3 la nota per al deute a llarg termini, que manté amb perspectiva negativa, i dos dies més tard derevisar el ràting de diverses comunitats autònomes, entre elles, Catalunya.

Per sobre de la qualificació de grau d'especulació, salvant-se del que comunament es denomina 'bo porqueria', prossegueix el Banco Santander ('Baa2'), així com Banesto, BBVA, Caja Rural de Navarra, CaixaBank, Caja Laboral i Banca March, tots ells amb notes de 'Baa3'. Moody's també estableix la qualificació de 'Baa3' per a l'Institut de Crèdit Oficial (ICO).

Notícies relacionades

Per la seva part, amb 'Ba1' figuren Bankinter, Kutxabank, Bankoa, Banc Sabadell, Banc CAM, Banco Popular, Banc CEISS i la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi (CECA).

Un esglaó per sota, en 'Ba2', apareixen Ibercaja, Bankia i Liberbank, que ha vist caure el seu ràting des de 'Ba2' pel fracàs de la seva fusió amb Ibercaja. Novagalicia Banc figura amb 'B1', igual que Catalunya Banc, segons la llista difosa per Moody's.

Temes:

Bancs Liberbank