LA REESTRUCTURACIÓ FINANCERA

El BBVA aportarà 2,2 milions a l'obra social d'Unnim Caixa

L'objectiu és mantenir el mateix pressupost d'aquest any, de cinc milions, que es completarà amb el patrimoni propi

1
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / Barcelona

ElBBVAaportarà 2,2 milions d'euros aUnnim Caixaper finançar la seva obra social, amb l'objectiu de mantenir l'activitat, ha explicat el conseller delegat d'Unnim i director territorial del BBVA a Catalunya, Xavier Queralt. Amb aquest acord, el BBVA es converteix en el mecenes principal d'Unnim Caixa, que es finançarà també amb el seu propi patrimoni, fins a mantenir el mateix pressupost d'aquest any, de cinc milions d'euros.

Unnim Caixa s'encarrega a la gestió de l'obra sociali de les antigues caixes d'estalvi de Manlleu, Sabadell i Terrassa. Per la seva part, Unnim Banc, la part del negoci financer, va ser adquirit pel BBVA.

Notícies relacionades

L'acord entre el BBVA i Unnim Caixa és indefinit, però cada any es firmarà un pla de col·laboració en què s'especificarà el pressupost. La meitat del pressupost correspondrà aprojectes assistencials, el 30% a projectes de caràcter pedagògic i el 20% restant, a accions culturals.

El president d'Unnim Caixa, Jaume Ribera, ha destacat que Unnim Caixa pretén convertir-se en unafundació especialal desembre, quan el límit establert per la llei és el 29 de gener.