EXPANSIÓN D'UNA FIRMA DE RESTAURACIÓ

'Montaditos' arreu del món

Restalia preveu obrir a Catalunya vuit restaurants 100 Montaditos aquest any i arribar als 50 locals el 2015 H La companyia inaugurarà 30 establiments als Estats Units el 2012

Sopar 8 Restaurant 100 Montaditos de plaça d’Urquinaona.

Sopar 8 Restaurant 100 Montaditos de plaça d’Urquinaona. / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS
BARCELONA

Fa 12 anys, naixia a Islantilla (Huelva) el primer establiment 100 Montaditos, del grup Restalia: una nova modalitat de local de restauració que servia un producte típic i de qualitat (elmontadito) en un lloc acollidor i amb una operativa semblant a la dels locals de menjar ràpid perquè el negoci fos més eficient. Avui en dia, l'empresa compta amb 210 restaurants, però només en té sis a Catalunya. És per això que la companyia ha fixat la comunitat catalana com el gran objectiu de creixement a Espanya de cara als pròxims anys: ha obert una oficina a Barcelona i preveu arribar als 50 establiments a Catalunya el 2015.

«El 2012 ja obrirem vuit nous locals a Catalunya»,explica el director d'expansió de Restalia, Luis Sancha. L'empresa va obrir el primer establiment a la comunitat fa tres anys, i ha basat la seva expansió en centres comercials. Però l'any passat va inaugurar el seu primer restaurant de carrer a la plaça d'Urquinaona, un model«que està anant magníficament».Les seves pròximes obertures se centraran en aquesta classe d'establiments, a les«zones més emblemàtiques de Barcelona».

A 100 Montaditos es poden adquirir un centenar de panets i altres complements a preu econòmic,«sempre amb aliments de primera qualitat i torrant el panet al moment, quan el client ho encarrega». «El nostre client més habitual té entre 18 i 25 anys. Vénen perquè és un lloc de reunió on poden menjar per cinc euros»,afirma Sancha. De fet, una de les seves promocions més exitoses es porta a terme els dimecres, quan tots els productes valen un euro. La firma també explota les cerveseries La Sureña.

Notícies relacionades

«El negoci ha experimentat un gran impuls en els últims anys»,assegura el directiu, que afirma que part de l'èxit del creixement és«que els franquiciats recuperen la inversió al cap de tres anys de mitjana, un termini bastant baix». Requereixen una inversió mitjana de 250.000-300.000 euros, amb un 35% de fons propis, i tenen acords amb grans bancs per facilitar la concessió de crèdits.«L'any passat, en superfície constant, vam créixer doble dígit, cosa que demostra la salut del negoci». Restalia va facturar al voltant de 120 milions d'euros el 2011, un 50% més que el 2010.

La firma superarà els 320 locals a Espanya al llarg d'aquest exercici, però el seu objectiu va més enllà. Amb locals a Portugal, França, els Estats Units (Miami), Mèxic i Colòmbia, la firma preveu obrir aquest mateix any un restaurant a Londres, 30 als EUA i 15 a l'Amèrica Llatina.