REESTRUCTURACIÓ DEL SECTOR FINANCER

CaixaBank compra Banca Cívica per 977 milions

La Caixa llança una oferta per sota del valor de mercat al tractar-se d'una operació sense ajudes públiques

1
Es llegeix en minuts
OLGA GRAU / Barcelona

Els consells d'administració deLa Caixa, CaixaBank, Banca Cívica i les quatre caixes que formen aquesta entitat (Caja Navarra, Cajasol, Caja Canarias i Caja Burgos) han aprovat aquest dilluns l'operació que donarà pas a la principal entitat financera d'Espanya. CaixaBank pagarà 977 milions d'euros per quedar-se Banca Cívica, encara que el pagamentno serà en metàl·lic sinó a través d'un intercanvi d'accions, ja que les dues entitats cotitzen a la borsa.

CaixaBank entregarà cinc accions per cada vuit de Cívica, cosa que equival a 1,97 euros per acció, l'11% menys respecte als 2,2 euros per acció en què va tancar Cívica divendres. La nova entitat tindrà342.000 milions d'euros d'actius, 179.000 milions d'euros de dipòsits i 231.000 milions d'euros de crèdits.

Sinergies de 540 milions

Notícies relacionades

Està previst que el procés de fusió finalitzi el tercer trimestre de l'any i que l'operació generi sinergies de 540 milions d'euros a partir del tercer any. CaixaBank destinarà1.100 milions d'euros a la reestructuració, però no han transcendit detalls dels tancaments d'oficines o retallades de plantilla necessaris per fer viable l'operació.

La integració de Banca Cívicano requerirà ajudes públiques i està previst que s'apliquin uns sanejaments de 3.400 milions d'euros contra reserves de Banca Cívica per sanejar l'exposició al totxo. L'operació dóna lloc a una entitat amb 6.590 oficines,32.700 empleats, 14 milions de clients i 800.000 accionistes. El valor en borsa previst una vegada convertides les accions convertibles serà de 16.000 milions d'euros. La Caixa controlarà un61%de la nova Caixabank.