DESPRÉS DE LA COMPRA PER PART DE BANC SABADELL

La CNMV suspèn cautelarment la cotització de la CAM

Oliu ja va advertir que les quotes participatives de la caixa "no tenen valor econòmic"

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha decidit aquest divendres suspendre "cautelarment" la cotització de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) tant al mercat continu com en el sistema d'interconnexió borsària. En un comunicat publicat a les 10.47, la CNMV acorda "suspendre cautelarment, amb efectes immediats" la negociació de la CAM a les borses de valors i en el sistema d'interconnexió borsària, "de les quotes participatives i altres valors que puguin donar dret a la seva subscripció, adquisició o venda".

La decisió s'adopta per "concórrer circumstàncies que podrien pertorbar el normal desenvolupament de les operacions sobre els citats valors".

Notícies relacionades

La decisió es produeix després que el president del Banc Sabadell --entitat que ha comprat la caixa--, Josep Oliu, afirmés dijous en roda de premsa que les quotes participatives de la CAM "no tenen valor econòmic". Oliu va assenyalar que en les quotes participatives, que són l'equivalent en les caixes d'estalvis al capital, "es produirà una operació d'acordió, per tant el capital es redueix a zero".

En la subhasta de preobertura del parquet aquest divendres, el preu era de 0,94 euros per quota, cosa que implicaria una caiguda pròxima al 30% i les ordres de venda quintuplicaven les de compra. El dia anterior, els títols van pujar un 6,35%, a un preu per quota participativa d'1,34 euros, davant els 1,26 euros del tancament de dimecres.