CIMERA EUROPEA A BRUSSEL·LES

Sarkozy afirma que Espanya s'ha allunyat de la zona de risc gràcies a Zapatero i Rajoy

Berlín i París consideren que Itàlia és ara el país més exposat a la desconfiança dels mercats

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha dit en una roda de premsa que Espanya ha deixat d’estar a l’ull de l’huracà de la crisi europea gràcies a la tasca de Govern i oposició. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
ELISEO OLIVERAS / Brussel·les

El president francès,Nicolas Sarkozy, acompanyat de la cancellera alemanya,Angela Merkel, ha lloat els esforços de sanejament pressupostari fets pel Govern deJosé Luis Rodríguez Zapatero i la tasca “responsable” de l'oposició del líder del Partit Popular (PP), Mariano Rajoy. L'actuació de tots dos ha permès a Espanya allunyar-se de la zona de risc en l'actual crisi del deute públic, ha afegit Sarkozy.

"Espanya, gràcies als enormes esforços del Govern del senyor José Luis Rodríguez Zapatero i el sentit de la responsabilitat de l'oposició del senyor Mariano Rajoy, ja no està en la primera línia" de la crisi, ha assenyalat Sarkozy.

Itàlia, principal preocupació

Sarkozy i Merkelhan diferenciat la situació d'Espanya de la d'Itàlia, el país que ara es considera més exposat a la crisi del deute públic, a causa del seu elevat nivell de deute públic que equival a gairebé el 120% del producte interior brut (PIB).

Notícies relacionades

Merkel i Sarkozy han mantingut una reunió especial amb el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, per exigir-li noves i importants reformes en matèria laboral i de pensions que incrementin la capacitat de creixement del país i permetin reduir amb rapidesa el seu excessiu nivell de deute públic.

“No es pot demanar la solidaritat dels altres països de la zona euro si no es fan a nivell nacional els esforços necessaris”, ha insistit Sarkozy.