DOS MESOS DESPRÉS DE LA FUSIÓ

Bankia serà el nom comercial del banc en què participa Caixa Laietana

La nova entitat la integren també Caja Madrid, Bancaixa i les caixes Insular de Canàries, Àvila, Segòvia i Rioja

Passa a ser el primer banc per volum de negoci a Espanya, amb 485.000 milions d'euros

1
Es llegeix en minuts

Bankia, escrit en color llima, serà el nom comercial o marca del fins ara denominat Banc Financer i d'Estalvis, fruit de la unió de Caja Madrid, Bancaixa i les caixes Insular de Canàries, Laietana, Àvila, Segòvia i Rioja.

L'entitat, el primer banc d'Espanya per volum de negoci, ha donat a conèixer la marca, durant la projecció d'un vídeo, posterior a un discurs del president del grup, Rodrigo Rato. El banc és el tercer d'Espanya per volum d'actius, amb 328.000 milions i el primer, per volum de negoci domèstic, amb 485.900 milions.

El nom de les caixes es mantindrà

La marca és "un nom propi, fàcil, directe i dinàmic" i anirà implantant-se, de mica en mica, en tots els elements externs del banc, encara que conviurà amb el nom comercial de les set caixes, ha explicat Rato.

Acompanyat pel vicepresident del banc i màxim responsable de Bancaixa, José Luis Olivas, i la resta del consell d'administració de l'entitat, el president del banc ha afegit que el nom comercial ha estat registrat en 69 països.

La marca, que utilitzarà com a colors corporatius a més del llima, el caoba, per la "solidesa, maduresa i experiència", que transmet, és per a Rato "el signe visible que distingeix en el mercat els productes i serveis" del banc.

"La forma d'entendre el negoci"

Notícies relacionades

És la proposta que fa el banc a la societat i constitueix una realitat econòmica "amb fort potencial", malgrat que "no són aliens nous problemes i tensions". Rato ha explicat que a l'hora d'elegir el nom comercial "no només" es va seleccionar un disseny atractiu o un nom sonor, sinó que es va optar per concretar en sis lletres "la forma d'entendre el negoci".

L'anunci del nom comercial i el seu emblema es produeix just tres mesos després que l'entitat, el primer banc d'Espanya per volum de negoci, nomenés els membres del seu consell d'administració i a penes dos mesos després de començar a operar. En aquest sentit, el màxim responsable de Bankia ha destacat els passos fets durant els últims mesos, començant per la firma del contracte d'integració a mitjans de juliol passat.