REESTRUCTURACIÓ DE LA INDÚSTRIA CATALANA

Yamaha traslladarà la producció de Catalunya a una planta francesa més cara

L'empresa comença a negociar amb el comitè el tancament de la fàbrica de Palau-solità, que s'iniciarà al juny

1
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / Barcelona

Yamaha traslladarà la producció de motos de la fàbrica de Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental) a una factoria situada a França amb uns costos laborals que són un 37% més alts que els de Catalunya. Malgrat això, la multinacional justifica el tancament de la planta de Palau, on treballen 430 persones, per la necessitat d'incrementar la producció a França. La direcció de Yamaha informa avui el comitè d'empresa del trasllat de la producció, que s'iniciarà al juny i acabarà al desembre. 

Notícies relacionades

Els més de 700 treballadors de la filial MBK Industries costen a Yamaha una mitjana d'uns 50.000 euros bruts, mentre que els seus col·legues de Palau-solità tenen un cost laboral de 36.300 euros, segons han indicat fonts sindicals.

El conseller delegat de Yamaha Motor España, Hiroki Tanaka, ha explicat al conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, que el tancament de la planta del Vallès s'emmarca en un procés mundial de concentració de producció i en la necessitat de buscar "economies d'escala". Segons Mena, aquestes decisions entren "dins de la normalitat" de les multinacionals tant en temps de bonança com durant una crisi. "És una decisió corporativa i no és un tema vinculat a falta de productivitat i competitivitat, perquè aleshores s'hauria pogut negociar alguna cosa", ha afegit.