ALTRES OPERACIONS

Camps es felicita per la 'fusió freda' de la CAM

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

El president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, va assegurar ahir que el sistema institucional de protecció (SIP), la denominadafusió fredaque acaba d'aprovar CAM amb tres caixes més, proporcionarà «més força, més solidesa i més solvència» a l'entitat amb seu a Alacant.

Camps va fer aquestes declaracions en el transcurs de la inauguració de la rehabilitació del palau de l'Assegurada, que en els pròxims mesos es convertirà en el Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA). El cap del Govern valencià va citar tant el president de CAM, Modesto Crespo, com el seu vicepresident tercer, Armando Sala, que eren presents en l'acte, per expressar-los la seva «enhorabona per aquesta gran aposta que acaba de produir-se».

Notícies relacionades

Per Camps, la SIP amb Cajastur (que ha absorbit Caja Castilla-La Mancha), Caja Extremadura i Caja Cantabria suposa «un salt històric de la caixa de tots els alacantins: a més força, més solidesa i més solvència».

La Generalitat de València s'havia oposat als plans inicials del Banc d'Espanya, que pretenia fomentar una fusió real entre l'entitat valenciana i Caja Madrid, una operació que aquesta última veia amb bons ulls. Aquesta integració, en què podia haver participat la caixa resultant de la fusió de les dues caixes gallegues –Caixanova i Caixa Galicia– hauria donat lloc a la primera caixa del país mesurat en termes de negoci financer. Ni el Govern gallec ni el valencià hi estaven d'acord, ja que Caja Madrid seria sempre la que tindria més pes.