A LA FIRA DE BARCELONA

Chacón assegura que veu el sector immobiliari "amb ganes" en la inauguració del Saló Meeting Point

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / BARCELONA

La ministra de Vivenda, Carme Chacón, ha assegurat que veu el sector immobiliari "amb ganes i conscient de la seva fortalesa" i ha convertit la inauguració de la onzena edició del Saló Barcelona Meeting Point en un acte de suport al sector, que viu un moment de crisi.

Chacón ha destacat la importància que "les comunitats autònomes i el Govern col·laborin per facilitar sòl assequible", tant a la iniciativa pública com a la privada. No obstant, ha eludit parlar de crisi per a un sector amb una situació que ha estat reconeguda pel mateix president del certamen, Enrique Lacalle, com de "refredat".

La dirigent socialista ha destacat que "la necessitat d'accés a una vivenda digna deixarà de ser un problema per convertir-se en un dret". Segons la seva opinió, "l'objectiu és posar a disposició dels agents del sector sòl disponible" i ha manifestat la seva disposició d'"anar tots de la mà".

Llarga visita al certamen

La ministra ha escenificat el seu suport amb una llarga visita de gairebé dues hores al saló, on ha parlat amb promotors com Fernando Martín, president de Martinsa-Fadesa; Rafael Santamaría, president de Reayl Urbis; o Josep Lluís Núñez, president de Núñez i Navarro, entre altres.

Els organitzadors preveuen l'assistència de més de 20.000 professionals de 66 països i de prop de 200.000 visitants. El cert és que el sector ha llogat la mateixa quantitat de superfície que l'any passat, però diversos promotors han confessat que temen que aquest any els costi més vendre pisos a particulars, fins i tot malgrat les ofertes, com ara pagament de quotes hipotecàries o regal de places d'aparcament.

Per Josep Lluís Bonet, president de Fira de Barcelona, "l'arrencada del Saló demostra un sector que dóna la cara malgrat viure un moment difícil".

La pròxima cita, a Varsòvia

Notícies relacionades

Les principals promotores espanyoles han assistit a la cita, si bé fins i tot al saló professional es comenta la dificultat per tancar grans operacions de compra de sòl o actius immobiliaris i com, a causa de la crisi, les negociacions s'allarguen més que en el passat, amb la qual cosa molts contactes, un altre aspecte clau del saló, no s'arriben a concretar.

Al Barcelona Meeting Point, que se celebra fins demà, el seguiran el 2008 la tercera edició del saló homònim a Varsòvia --entre el 22 i el 24 d'abril-- i la primera de Bucarest --entre el 20 i el 22 de maig--, també organitzats pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona.