EL GOVERNADOR DEL BANC D'ESPANYA COMPAREIX AL CONGRÉS

Ordóñez destaca la fortalesa de les entitats financeres espanyoles davant les turbulències

1
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID /

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha assegurat que les entitats de crèdit espanyoles s'enfronten a les actuals turbulències financeres amb fortalesa gràcies a la seva elevada rendibilitat, solvència i a l'"àmplia cobertura" dels crèdits dubtosos de què disposen.

Ordóñez, que ha fet aquestes declaracions durant la seva compareixença davant la Comissió d'Economia i Hisenda del Congrés, ha afirmat que també convé tenir en compte que a Espanya, igual que a la resta de l'àrea euro, no hi ha un segment d'hipoteques d'alt risc similar al nord-americà.

I a més, ha dit, el pes dels actius vinculats a les hipoteques d'alt risc en els balanços de les entitats és "completament marginal", com també la seva exposició indirecta a través de línies de crèdit compromeses amb altres intermediaris financers que sí que podrien tenir aquests actius, que "no han proliferat en el nostre sistema financer".

Estabilitat de preus

A l'inici de la seva exposició, Fernández Ordóñez ha afirmat que encara és aviat per avaluar l'efecte que tindran en l'economia mundial les pertorbacions en els mercats financers. Al mateix temps, ha reiterat el compromís de la política monetària del Banc Central Europeu amb l'objectiu d'estabilitat de preus.

Notícies relacionades

Respecte a la inflació, el governador ha indicat que el Banc d'Espanya veu una tendència lleugerament alcista per als preus i que la taxa se situarà una mica per sobre del 2% a mitjà termini.

A més, ha dit que la situació actual en els mercats complica la presa de decisions sobre els tipus d'interès. Pel que fa al creixement, ha afirmat que la turbulència monetària actual ha accentuat els riscos a la baixa per a l'expansió econòmica.