COMENÇAMENT DE LA CAMPANYA VITIVINÍCOLA

Catalunya inicia la verema amb la previsió de vins excel.lents

Les pluges i les temperatures suaus han afavorit una correcta maduració

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / LLEIDA

El sector vitivinícola català va iniciar ahir la que podria ser la millor campanya dels últims anys, amb una producció en tones de raïm similar a la de l'any passat, però amb uns vins d'excel.lent qualitat, si es confirmen els pronòstics.

La verema, que va començar a les vinyes que la firma Codorniu té a Raimat (Lleida) i que avui s'emprèn a la Denominació d'Origen (DO) Penedès, es prolongarà fins a meitat del mes d'octubre.

Amb una situació meteorològica molt favorable a gairebé tot Catalunya i amb un ajustat nivell de pluviometria, la collita del 2007 es preveu sensiblement millor en pràcticament totes les denominacions d'origen catalanes, segons asseguren els experts. En el cas de la lleidatana Costers del Segre, les temperatures mitjanes de juliol, lleugerament inferiors al que és habitual, han facilitat que el raïm madurés "de manera pausada, i això és molt positiu per a totes les varietats", va assegurar el director de Viticultura de Raimat, Xavier Farré.

TAMBÉ AL NORD

El pronòstic el confirmava també ahir la DO Empordà, que preveu un creixement de la producció d'un 10%. Els viticultors de la zona confien que la qualitat sigui molt bona, perquè les condicions sanitàries del raïm són satisfactòries, informaAnna Punsí.Alguns cellers, com Espelt de Vilajuïga, comencen aquest divendres la verema.

Notícies relacionades

La verema a Raimat va arrencar amb la recol.lecció del raïm de la varietat chardonnay, que es destinarà a la producció de cava i espumosos. En les pròximes setmanes, es recollirà el pinot noir, també amb el mateix fi. El celler estima que aquest any entraran a les seves instal.lacions uns 24 milions de quilos de fruit, una quantitat similar a la de l'any passat. "La principal diferència estarà en la qualitat, que pot ser excel.lent", va augurar el director de Viticultura.

La verema, totalment mecanitzada, seguirà amb les varietats per a vi negre i blanc (la resta del chardonnay, el merlot, l'ull de llebre i el cabernet). "Aquest any comencem la collita uns dies més tard del que és habitual perquè les temperatures han estat suaus, en canvi, en altres llocs, com el Penedès, s'avançarà a causa de la calor dels últims dies", va explicar Farré.