PROCÉS D'ADQUISICIÓ DE LA PRIMERA ELÈCTRICA ESPANYOLA

El consell d'Endesa, unànime a favor de l'opa d'Enel i Acciona

Caja Madrid evita desvelar si vendrà a la nova majoria el 9,9% del capital

2
Es llegeix en minuts
ROSA MARÍA SÁNCHEZ / MADRID

El consell d'administració d'Endesa, presidit per Manuel Pizarro, va jutjar ahir "favorablement" per unanimitat els termes econòmics de l'oferta pública d'adquisició d'accions (opa) presentada de manera conjunta per Enel i Acciona "al considerar que són adequats, des d'un punt de vista financer, per als accionistes d'Endesa".

A més a més, els membres del consell es comprometen que a la junta general d'accionistes convocada per al 25 de setembre vinent votaran a favor de les modificacions estatutàries que exigeixen Enel i Acciona com a condició per a la seva oferta. Les dues decisions del consell, comunicades ahir a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en la pràctica, suposen un suport a l'oferta hispanoitaliana per un preu de 40,16 euros per acció pagadors en metàl.lic (la cotització d'Endesa va tancar ahir a 39,54 euros). L'opa està condicionada a aconseguir més del 50% del capital social d'Endesa, un objectiu molt fàcil si es té en compte que Enel i Acciona ja tenen una participació conjunta del 46,01% a la companyia.

S'EVITA RECOMANAR

No obstant, a l'informe que, de manera preceptiva, va emetre ahir el consell d'administració de la primera elèctrica espanyola s'evita recomanar als accionistes que vagin a l'opa. S'afirma que els membres del consell d'administració que són titulars, directament o indirectament, d'Endesa "encara no han adoptat cap decisió sobre si acceptar l'oferta" i es comprometen a fer pública la seva decisió "tan aviat com l'adoptin i sempre dins del període d'acceptació de l'opa", que, excepte pròrroga, finalitza l'1 d'octubre vinent.

Tampoc Caja Madrid, a través del seu president, Miguel Blesa, va aclarir si vendrà el seu paquet del 9,9% del capital, que li podria generar unes plusvàlues de 2.200 milions.

Per valorar "favorablement" l'opa, Endesa ha tingut en compte els dictàmens professionals que estimen que el preu ofert per Acciona i Enel és "adequat" des d'un punt de vista financer per als accionistes. Gas Natural va oferir 21,30 euros a l'opa formulada el setembre del 2005 i l'alemanya E.ON, 40 euros (el març del 2007).

RECURS DAVANT INDÚSTRIA

Notícies relacionades

Ahir mateix Enel i Acciona van presentar un recurs d'alçada davant del Ministeri d'Indústria contra les condicions imposades per la Comissió Nacional d'Energia (CNE) a la seva opa, que consideren desproporcionades.

Al text, l'elèctrica italiana i la constructora de la família Entrecanales demanen al ministre Joan Clos que suprimeixin quatre de les 12 condicions que li va imposar la CNE, entre elles la que permet al regulador energètic revocar l'autorització si afecta negativament l'interès general, informaEfe.

Temes:

Acciona