INTEGRACIÓ AL SECTOR FINANCER

Mapfre adquireix a Bankinter el 50% de la filial de pensions

L'operació és de 197 milions i preveu dos pagaments més fins al 2027

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Mapfre va fer ahir un nou pas en l'estratègia expansiva a l'adquirir el 50% del negoci de vida de Bankinter per 197,2 milions d'euros. La transacció suposarà també el pagament en dos terminis de 20 milions d'euros cadascun, segons el valor present, el cinquè i el desè any de vigència de l'acord, en funció del compliment del pla de negoci.

Segons els termes de l'acord, de caràcter indefinit, Mapfre assumirà la gestió de la societat que comercialitzarà tant productes de vida i pensions de Bankinter com de l'asseguradora a través de la xarxa del banc. L'objectiu és "arribar a unes taxes de penetració al mercat espanyol molt per damunt de les actuals amb les mateixes cotes d'èxit que té Bankinter en productes com les hipoteques i els fons d'inversió", segons un comunicat.

La filial de Bankinter va administrar l'any passat 1.068 milions d'euros en plans de pensions i va captar gairebé 500 milions en primes de vida. Mapfre, per la seva banda, va obtenir l'any passat ingressos de 1.892 milions en pòlisses de vida i va administrar recursos de tercers en l'àmbit de la previsió social per 19.900 milions d'euros.

Notícies relacionades

L'acord és un pas més en l'estratègia del grup, que ahir va celebrar la primera junta d'accionistes després de convertir-se en societat anònima. Divendres passat va tancar un pacte amb el BBVA per a la comercialització i venda a la xarxa del grup bancari d'assegurances d'automòbil. Té també un acord estratègic amb Caja Castilla-La Mancha per al desenvolupament i la comercialització d'assegurances de vida i plans de pensions. A més, Mapfre té una societat amb Caja Madrid a través de la qual comparteixen el negoci assegurador i bancari.

El president de Mapfre, José Manuel Martínez, va dir ahir davant la junta d'accionistes que el futur de la companyia es presenta "esplèndid" després del procés de desmutualització, "conclòs amb èxit", i els recents acords amb entitats bancàries i asseguradores. La conversió en societat anònima ha duplicat el pes de Mapfre a borsa. El grup invertirà 1.300 milions aquest any.

Temes:

Empreses Mapfre