BORSA

Metrovacesa ha perdut un 20% del valor des de l'anunci de l'escissió

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

Metrovacesa va caure un 7,78% en la sessió de borsa d'ahir, de manera que acumula un descens del 20,4% des que el dia 19 va fer públic l'acord entre els seus màxims accionistes per dividir-la en dos. Tot plegat, malgrat que demà anunciarà un resultat superior al previst.

La nova baixada la va portar a tancar en 93,70 euros per títol, així que va perdre la cota dels 100 euros per acció que mantenia des del 2 d'octubre del 2006. Aquest preu encara supera en un 23,8% el de 75,67 euros amb què es va dissenyar l'operació per dividir la immobiliària.

Notícies relacionades

La CNMV confia pronunciar-se aquesta setmana sobre aquest projecte d'escissió, segons ha indicat el president d'aquest organisme supervisor, Manuel Conthe, que confia a acabar el seu estudi "tot seguit".

L'Associació Espanyola d'Accionistes Minoritaris d'Empreses Cotitzades (Aemec) rebutja la segregació perquè es fa "d'esquena a l'accionista minoritari", i ha anunciat que sol.licitarà a la CNMV una opa d'exclusió. Segons el parer d'Aemec, el pacte d'accionistes suposa una acció concertada del 72,77% del capital de Metrovacesa. L'acord ha estat establert entre la família Sanahuja (39%) i Joaquín Rivero i Juan Bautista Soler (36%).