RETROCÉS DE L'IBEX

El descens de Metrovacesa i l'alça de l'IPC dels EUA motiven una caiguda de la borsa del 0,65%

1
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID /

El fort retrocés de Metrovacesa i el mal començament dels mercats de Nova York, on no ha agradat l'IPC nord-americà del gener, han portat avui la borsa espanyola a cedir el 0,65% i perdre el nivell dels 14.800 punts, després d'iniciar la sessió en terreny de màxims.

El principal indicador, l'Ibex 35, ha perdut 97,30 punts, i ha tancat en 14.788,80 sencers, després d'haver fixat en l'obertura un màxim del dia de 14.963,6 unitats, recolzat en l'avanç la vigília de Wall Street.

Amb el preu del petroli lleugerament a l'alça, la resta deparquets europeus també han registrat pèrdues una sessió marcada per la inesperada pujada de l'IPC nord-americà, que allunya les esperances d'una ràpida baixada dels tipus d'interès. Frankfurt ha perdut el 0,59%; Londres, el 0,72%; París, el 0,33%, i Milà, el 0,81%.

Caiguda de Metrovacesa a primera hora

Notícies relacionades

A Espanya, on la jornada ha començat amb un avanç del 0,52%, els guanys s'han retallat dràsticament amb la tornada a la negociació de Metrovacesa, suspesa dilluns mentre els Sanahuja, per un costat, i Joaquín Rivero i Bautista Soler, per un altre, comunicaven la seva decisió de repartir-se la companyia. La firma ha tornat al parquet amb una caiguda inicial del 19%.

La immobiliària, que finalment ha cedit el 8,4%, ha aconseguit recuperar-se en part de la seva caiguda. Malgrat això, el mercat no ha pogut remuntar a causa la pressió a la baixa exercida per la inflació nord-americana que, amb la seva pujada del 0,2%, la gran part en set mesos, ha tenyit de vermell els principals indicadors dels dos costats de l'Atlàntic.