TRANSFORMACIÓ

Mapfre comença a funcionar com a societat anònima

1
Es llegeix en minuts
A. S. / BARCELONA

Mapfre comença el nou any transformada en societat anònima (SA). En uns dies, l'entitat començarà a enviar cartes als seus 5,2 milions de mutualistes perquè decideixin si volen percebre diners en efectiu (73,40 euros) o rebre 23 títols del nou grup i convertir-se així en els seus accionistes. Disposen fins al 31 d'octubre que ve per prendre una decisió. L'empresa, no obstant, preveu que la immensa majoria dels mutualistes optaran per convertir-se en accionistes.

Notícies relacionades

La companyia va elevar el passat dia 31 a escriptura pública el canvi de denominació, que passa a ser Mapfre S.A. i els acords de l'última junta general celebrada el 2006. Entre aquests pactes destaca una ampliació de capital: una part ha estat subscrita per Fundación Mapfre --que integra el 100% de Mapfre Mutualidad i Mapfre Automóviles, entre altres divisions--, i un altre tram, per Mapfre Mutualidad, que després entregarà als mutualistes.

Està previst que la companyia comenci a cotitzar en borsa amb la seva nova estructura a partir del 15 de febrer, segons han explicat fonts del grup. Una vegada finalitzat aquest procés de canvi, la Fundación Mapfre controlarà al voltant del 71% del capital de la nova companyia i els antics mutualistes, al voltant del 5%. La resta del capital fluctuarà lliurement en borsa.

Temes:

Empreses Mapfre