FINS AL 12 DE NOVEMBRE

El 45è Saló Nàutic Internacional de Barcelona comença amb 2.031 embarcacions en exposició

La mostra ocupa per primera vegada tot el recinte firal de Gran Via

2
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / BARCELONA /

El 45è Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que se celebra des d'avui fins al 12 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, a l'Hospitalet de Llobregat, compta amb una exposició de 2.031 embarcacions, segons ha informat l'organització.

Un total de 1.800 embarcacions estaran exposades al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona, i 231 embarcacions més, en un mostra flotant internacional que tindrà lloc a la zona del Port Vell de la capital catalana. El Saló, que va tenir al voltant de 175.000 visitants en l'última edició, té aquesta vegada uns 625 expositors procedents de 32 països.

El director del Saló Nàutic Internacional, Jordi Montserrat, ha ressaltat la "gran evolució" que està vivint el Saló Nàutic, que aquest any ocupa per primera vegada els 70.000 metres quadrats dels cinc pavellons del recinte firal de Gran Via de Fira de Barcelona, sense comptar amb l'espai del Port Vell de Barcelona, on s'organitza des de fa ja sis anys una exposició flotant.

Cinc pavellons

Al primer pavelló hi ha les embarcacions de vela i les activitats turístiques, mentre que les vaixells de motor i les llanxes ocupen el segon edifici. Als pavellons 3 i 4 les protagonistes són les grans embarcacions i l'electrònica, mentre que el 5 queda reservat per al Saló BCN Dive.

BCN Dive ocupa al pavelló 5 2.500 metres quadrats de superfície i acull mig centenar d'expositors. Entre les activitats més destacades hi ha l'exposició de l'obra del col·laborador deNational Geographic MagazineDavid Doubilet, un dels fotògrafs subaquàtics més reconeguts del món.

Al pavelló de submarinisme, obert des d'avui fins dimarts, es mostra tota l'oferta del sector i es realitzen activitats i demostracions d'immersió en una piscina, a més de cursos de formació o projecció de pel·lícules.

Regates i llibres

El Saló Nàutic ha organitzat cinc zones d'atracció per al públic repartides pels cinc pavellons. La primera, l'espai del mar, al pavelló 1, on es presenten regates i llibres, és punt de trobada d'associacions.

El segon espai és elFun Beach, un lloc dedicat als més joves on es troba el sector delwindsurfi una piscina per a activitats escolars. Montserrat ha destacat la importància aquest any de les activitats per a joves i per a nens, ja que "són els futurs aficionats a la nàutica".

La tercera zona és l'espai pesca, on els aficionats poden participar en concursos i demostracions. Ja al segon pavelló, hi ha l'espai innovació, on 30 empreses mostren com treballen els estudis de disseny nàutic.

Marina tradicional

Notícies relacionades

Als pavellons 3 i 4 s'hi ubica l'espai de marina tradicional, lloc que acull embarcacions de vapor de totes les comunitats autònomes. I la cinquena zona d'atracció per al públic és la dedicada al submarinisme.

El president del Saló Nàutic, Enrique Puig, ha batejat el saló com "la gran botiga de la nàutica", ja que "s'hi gesten el 75% de les vendes que es fan a Espanya", segons ha explicat. Es calcula que el sector mou uns 1.000 milions d'euros, sumant producció i importació.