FRAU A INTERNET

Espanya, tercer país amb més atacs de 'phising'

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

Espanya és el tercer país del món que va rebre a l'agost més atacs dephising(correus electrònics que volen captar dades bancàries de l'usuari a través d'internet), per darrere dels Estats Units i la Gran Bretanya. Les dades de l'informe mensual de la companyia RSA Security sobre frau per internet asseguren que vuit bancs espanyols van patir atacs, encara que un va concentrar el 60% de l'activitat fraudulenta.

El nombre d'atacs contra les entitats espanyoles suposava a l'agost el 6% del volum mundial, darrere dels Estats Units --amb el 73% dels atacs-- i la Gran Bretanya, amb el 9%. El quart lloc va ser per al Canadà (4%), seguit d'Alemanya (2%) i Austràlia, Itàlia, França i Irlanda (1%).

Suècia, Austràlia i Estònia van ser els països des d'on es van emetre més atacs a les entitats espanyoles. A nivell mundial, els Estats Units, Alemanya i Austràlia són els països que més activitat delictiva per internet generen. La Xina, un dels més recurrents entre els productors de frau, cau al lloc 16.

Notícies relacionades

MÉS TROIANS

L'agost va ser el primer mes en què les entitats financeres no nord-americanes víctimes d'aquest frau van superar el 25%, i encara que el nombre d'atacs dephisingva augmentar a nivell mundial, el nombre de marques atacades va descendir un 20%. En canvi, van créixer els atacs amb troians, virus informàtics que permeten que un ordinador sigui controlat a distància, per exemple, per enviarspam.