DOMINICAL

Quimi Portet i Ramones: llarga vida als músics salvatges

El cantautor català celebra el llançament del seu nou disc, 'Ós bipolar', i l'únic supervivent del grup de Queens, els 40 anys del primer treball de la banda

Frédéric Beigbeder i Santi Millán també destaquen en l'oferta de la revista

Entrevista de Quimi Portet a casa seva a Vic. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

El Dominical d'aquesta setmana ve carregat de noms que es riuen del món, cada un en el seu estil.

El primer ocupa la portada: Quimi Portet, el músic que va renunciar a l'èxit internacional per estar més a prop de complir el seu objectiu a la vida. ¿Ser milionari? ¿Passar a la posteritat? Fred, fred. Llegiu l'entrevista que el músic va concedir a la revista a casa seva, a Vic, mentre preparava la presentació del seu nou disc, ‘Ós bipolar’, i sabreu quin és. A més, també descobrireu què pensa d'ell l'altra meitat d'El Último de la FilaManolo García.

L'esperit llibertari del Quimi entronca amb la forma de veure la música d'una altra banda mítica que celebra doble aniversari: Ramones. Es compleixen 40 anys de l'aparició del seu primer disc, que portava el nom de la banda i incloïa himnes com ‘Blitzkrieg bop’, i 20 de la dissolució. A través del testimoni de l'únic supervivent del grup, el seu segon bateria, Marky Ramone, Dominical repassa la trajectòria d'aquests músics salvatges de Queens.

Salt a l'‘enfant terrible’ de les lletres franceses: Frédéric Beigbeder. El publicista que va haver d'abandonar la professió després de publicar la corrosiva (i exitosa) novel·la ’13,99 euros’, que esquarterava aquest món, novel·la la relació sentimental entre J. D. Salinger i Oona O’Neill, la filla del dramaturg Eugene O’Neill, una ‘it girl’ dels anys 40. I entre les pàgines de ‘Salinger y Oona’ es colen, com a tots els seus llibres, les seves pròpies vivències: el seu tercer matrimoni, amb una dona a qui dobla l'edat, i la seva por a envellir.

Notícies relacionades

Finalment, l'actor Santi Millán, que s'atreveix a posar la mà perquè Dominical l'hi llegeixi i li acabi arrencant confessions sobre la vida, la feina i l'amor.

'Mujer hoy'

Pel que fa a ‘Mujer hoy’, la revista que complementa l'oferta dominical d'El Periódico, porta en portada la ‘top model’ israeliana Shlomit Malka, que llueix les peces més còmodes i acolorides d'aquesta primavera. En pàgines interiors, analitza el retorn de Lady Gaga, després d'una mala ratxa que va posar en risc la seva carrera, i presenta sis dones que han aconseguit triomfar en els seus àmbits professionals: la banca, la investigació, la policia, l'empresa i la universitat.

Temes:

Quimi Portet