Europa, ni amb tu ni sense tu

1
Es llegeix en minuts
Alexandra Santaella Benítez
Alexandra Santaella Benítez

Estudiant de Comunicació i xef d'una pizzeria. Edimburg.

ver +

Els experts porten temps intentant donar amb la fórmula que converteixi la nostra, en una cultura europea consolidada. I es que, en un continent relativament nou on ningú ens ha parlat del que significa ser europeu, sembla que no hi ha cap raó de pes que ens faci sentir més identificats amb un eslovac que amb un australià.

Crear una cultura a través de la multicultura. Aquest és el problema. Amb 24 idiomes oficials i 5 amb estatus semi-oficial el problema s'agreuja.

Escòcia concretament no s'ha preocupat d'Europa fins que s'ha parlat de sortir d' ella. Malgrat popularment no es distingeixi amb claredat el que suposa formar part o deixar d'estar-ho, sembla que no poder accedir a ser estat membre desperta cert recel en la societat escocesa. Els immigrants parlen de la possibilitat d'haver de marxar i els originaris d'aquí temen veure's sols en aquest gran oceà.

Preocupats ja per la possible pèrdua d'algunes de les seves forces comercials, desconèixer si una Escòcia independent tancarà les portes a una Escòcia europea pot condicionar, en gran mesura, el resultat de la consulta del 18 de setembre.

Notícies relacionades

No obstant una Europa més forta tindria més possibilitats de plantar-li cara al continent de les hamburgueses i el hot dog; encara no han trobat la recepta perfecta. Homogeneïtzar l' idioma de forma realista, o el paper dels mitjans de comunicació en l' intercanvi cultural serien uns bons ingredients com a entrant; però pel que sembla això de canviar-li al Pepe els toros per una pel·lícula francesa subtitulada no és una tasca de fàcil execució.

Estudiant de Comunicació. Edimburg.