Pobresa

La Botiga Solidària de Cornellà va atendre més de 2.700 persones vulnerables el 2022

  • Des de l’ajuntament expliquen que es van realitzar més de 6.000 entregues a un total de 979 famílies

La Botiga Solidària de Cornellà va atendre més de 2.700 persones vulnerables el 2022

Ayuntamiento de Cornellà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Botiga Solidària de Cornellà (Baix Llobregat) va atendre 2.738 persones en situació de vulnerabilitat durant el 2022, amb més de 6.000 entregues a un total de 979 famílies.

Les xifres són lleugerament més baixes respecte a l’any 2021 –3.075 persones beneficiàries, unes 1.169 famílies–, any en el qual els efectes econòmics provocats per la pandèmia de la covid-19, com les regulacions temporals d’ocupació (ERTO) o l’augment de l’atur, eren encara més evidents.

L’any passat la Botiga va rebre uns 280.000 quilos d’aliments, procedents bona part del Banc d’Aliments (79 tones) i de la Unió Europea (69 tones); 41 tones comprades per la mateixa botiga i més de 42 tones procedents de la col·laboració ciutadana. Actualment la Botiga entrega cistelles bàsiques a unes 62 famílies per cada dia de repartiment: els dilluns, dimecres i dijous, de 16 a 19 hores.

La Botiga és un projecte comunitari que es va posar en marxa fa 10 anys a iniciativa de l’ajuntament, en col·laboració amb les entitats de la ciutat que formen part del Consell de Serveis Socials, i gràcies a l’ajuda voluntària de més d’un centenar de persones.

Notícies relacionades

«Aquesta col·laboració ciutadana ha sigut i és la clau per afrontar els moments de dificultat econòmica i social i poder donar una resposta més eficient i ràpida a les necessitats bàsiques de la població de Cornellà amb menys recursos», diuen des de l’ajuntament. Així mateix, «es pretén evitar el malbaratament d’aliments i la destrucció de productes alimentaris que encara poden ser aprofitables», afegeixen des del consistori.

Llegeix totes les notícies de Cornellà a EL PERIÓDICO Cornellà