Les claus de l’esdeveniment

Cavalcada de Reis 2023 a Cornellà: recorregut i horaris

Ses Majestats d’Orient desfilaran amb els seus seguicis per Cornellà per repartir caramels abans de donar pas a la nit més màgica de l’any

foto 3592062

foto 3592062

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Reis d’Orient recorreran aquest 2023, com cada any, els carrers de Cornellà de Llobregat el dia 5 de gener. Amb les restriccions de la pandèmia de la covid-19 ja enrere, els ajuntaments podran celebrar aquest any les respectives cavalcades sense preocupar-se que la Generalitat o l’Estat apliquin limitacions que puguin afectar l’esdeveniment en l’últim moment.

D’aquesta manera, Ses Majestats d’Orient desfilaran amb els seus seguicis pels carrers de Cornellà per repartir caramels i recollir les cartes dels nens i nenes més endarrerits abans de donar pas a ‘la nit més màgica de l’any’.

Pots consultar el recorregut de la cavalcada de Reis 2023 a Cornellà al mapa següent.

La cavalcada de Reis començarà a les 18.00 hores a l’avinguda del Maresme, entre l’avinguda de la Fama i el carrer Sant Ferran. Seguidament, els Reis d’Orient iniciaran el seu periple pels carrers de Cornellà, pujaran pel carrer de Sant Ferran fins al parc de Can Mercader, on giraran per la carretera de l’Hospitalet i arribaran al carrer de Joaquim Rubió i Ors cap a les 18.35 hores.

Seguidament, encararan la carretera de Sant Joan Despí, el carrer de Revolt Negre i pujaran pel carrer de M. Aurèlia Capmany. Així, giraran pel carrer de Montserrat Roig i cap a les 19.35 hores baixaran per l’avinguda de Can Corts fins a la carretera d’Esplugues. De la carretera d’Esplugues passaran a l’avinguda del Parc cap a les 20.00 hores i arribaran a la plaça de Catalunya.

Els Reis i els personatges que els acompanyen es dirigiran a l’ajuntament, cap a les 20.15 hores, per fer el tradicional parlament des del balcó. Al finalitzar, cap a les 20.45 hores, continuarà la cavalcada per la ciutat.

La cavalcada de Reis seguirà per l’avinguda de Sant Ildefons, l’avinguda de la República Argentina i el carrer de Mossèn Andreu, per on passarà cap a les 20.35 hores. Seguirà per l’avinguda de la Línia Elèctrica, el carrer de Manuel Mariné i, de nou, per la carretera d’Esplugues.

Finalment, cap a les 21.00 hores està previst que els Reis arribin al carrer d’Ignasi Iglesias, on la cavalcada posarà el seu punt final.

Més activitats

Com és tradició, Cornellà tornarà a comptar amb el Campament del Mag Maginet. El primer campament es va muntar el 1983 perquè el Mag Maginet, com a emissari oficial dels Reis d’Orient, rebés en un entorn adequat els centenars de nens i nenes que volien fer arribar les seves cartes als Mags d’Orient.

El primer campament es va instal·lar al pati de Can Vallhonrat. En anys posteriors va tenir ubicacions diferents: a la plaça dels Enamorats, al Pla de Lamaro (plaça d’Europa), a Can Moritz o a prop de l’estació del Carrilet. Des de fa uns anys es va decidir situar-lo definitivament dalt del parc de Can Mercader.

Notícies relacionades

Es tracta d’un lloc màgic, que obre les seves portes entre l’1 i el 4 de gener. Desenes de joves de la ciutat col·laboren amb el Maginet durant aquests dies amb molt de compte i carinyo com a patges perquè els nens i nenes s’impregnin al màxim de l’esperit del Nadal.

Llegeix totes les notícies de Cornellà a EL PERIÓDICO Cornellà