En vint espais de la ciutat

Festival Internacional de Pallassos de Cornellà 2022: una setantena d’espectacles en vuit dies

  • El certamen, que se celebra del 16 al 23 d’octubre després de quatre anys, inclou la participació de més de cent artistes

  • El certamen atorgarà tres premis Nas d’Or: el de l’edició cancel·lada del 2020 i dos als germans Raluy

Festival Internacional de Pallassos de Cornellà 2022: una setantena d’espectacles en vuit dies

Cedida a la ACN por el Festival Internacional de Payasos de Cornellà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La dinovena edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel ha programat uns setanta espectacles i activitats en vint espais de la ciutat. El certamen, que se celebra del 16 al 23 d’octubre després de quatre anys, inclou la participació de més de cent artistes d’una cinquantena de companyies de tot el món.

Los Galindos, Compagnie de la Liberté, La Churry, Pistacatro, Marcel Tomàs & Cascai Teatre o Sil de Castro són alguns dels noms destacats del programa, amb quatre estrenes de la Cia. Jimena Cavalletti (en coproducció amb el festival), Asaco Producciones, Cia. Pasabarret i Roi Borrallas. La cita entregarà tres premis Nas d’Or: el que no es va atorgar el 2020 i dos als germans Raluy.

A part dels espectacles, el festival també programa activitats i tallers als carrers, sales, escoles, biblioteques, mercats i residències de gent gran de Cornellà de Llobregat. De la cinquantena de companyies, 8 són internacionals, 27 catalanes i 17 de la resta de l’Estat.

Quant a les quatre estrenes, són: B.O.B.A.S.', de Jimena Cavalletti en coproducció amb el festival, 'Ridi Pagliaccio', d’Asaco Producciones; 'Rocket Carnival Clownz', de la Cia. Passaparret; i ‘Sol’, de Roi Borrallas.

Els principals reclams

La carpa de la plaça Catalunya de Cornellà (Baix Llobregat) tornarà a ser una de les protagonistes del certamen, ja que és on se celebraran les grans gales els dies 19, 20, 21 i 22 d’octubre. La primera serà una gala solidària en col·laboració amb Pallapupes.

Durant la gala inaugural del dijous 20 d’octubre tindrà lloc l’entrega dels tres Nas d’Or que s’atorgaran aquest any. El primer serà per a la companyia Los Excéntricos, un trio de pallassos de llarga trajectòria que no va poder rebre el guardó en l’edició cancel·lada del 2020. Els altres dos Nas d’Or, corresponents a l’any 2022, són un homenatge als germans Carles i Lluís Raluy.

Notícies relacionades

Altres activitats destacades són: la ‘Cercavila Clownic!’ la tarda del divendres 21 d’octubre; les activitats als mercats de Sant Ildefons i de Marsans o les que es faran a l’aire lliure durant tota la setmana per diferents zones de la ciutat.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà