Urbanisme

Comença el soterrament d’una línia d’alta tensió entre Cornellà, Esplugues i Sant Joan Despí

  •  Les obres comportaran afectacions al trànsit i restriccions d’aparcament

  • «Donada la complexitat, es preveu que tinguin una durada de tres o quatre mesos»

Comença el soterrament d’una línia d’alta tensió entre Cornellà, Esplugues i Sant Joan Despí

Ayuntamiento de Cornellà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest mes de juliol han començat les obres de soterrament de la línia aèria d’alta tensió AT 110 kV Mas Figueres-l’Hospitalet, que porta a terme la companyia Endesa Distribución Eléctrica, a l’entrada nord de la ciutat. Es tracta de la línia aèria d’alta tensió que transcorre per la zona de l’antiga Montesa d’Esplugues, per sobre del pati de l’escola Alexandre Galí, i fins a la baixada al parc de Can Mercader de Cornellà, per l’avinguda Salvador Allende. L’actuació afecta els municipis de Sant Joan Despí, Esplugues i Cornellà de Llobregat, tots a la comarca del Baix Llobregat.

Des de l’Ajuntament de Cornellà expliquen que les obres s’han iniciat per l’avinguda de Sant Ildefons, des de la rotonda amb la carretera d’Esplugues, on s’han tallat els dos carrils de sortida de la ciutat i s’han habilitat els d’entrada per mantenir el trànsit rodat en els dos sentits.

La intervenció es portarà a terme per sectors per «causar el mínim de molèsties al veïnat de la zona i tenint en compte les possibles afectacions al trànsit de vehicles i a les zones d’aparcament». Amb el soterrament de la línia «es contribuirà a reduir l’impacte ambiental i visual a l’espai públic», assenyalen des del consistori. Durant els pròxims mesos les obres avançaran per l’avinguda de Sant Ildefons, el carrer Camèlies i l’avinguda de la República Argentina fins a arribar a l’accés al parc de Can Mercader davant el camp de la UE Sant Ildefons, on acabarà el soterrament en un suport de línia aèria dins de la zona del parc.

Notícies relacionades

«El nou traçat enterrat es fa per la calçada i, atesa la seva complexitat, es preveu que les obres tinguin una durada de tres o quatre mesos», conclouen des del govern de Cornellà.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà