Sense aldarulls

Unes 200 persones es manifesten a Cornellà contra un acte de celebració de Vox

Les associacions i entitats que van recolzar la convocació veïnal van criticar la posició del consistori local de cedir un espai públic per «abocar-hi el discurs d’odi»

Unes 200 persones es manifesten a Cornellà contra un acte de celebració de Vox

Acn / Gemma Sánchez

2
Es llegeix en minuts
Elena Martínez
Elena Martínez

Periodista

ver +

Unes 200 persones es van reunir aquest dimecres, 1 de juny, als carrers de Cornellà (Baix Llobregat) en contra de l’acte organitzat per Vox per celebrar el primer aniversari de la seva entrada al Parlament. A les set de la tarda, a les portes de la parada de Ferrocarrils de Cornellà-Riera, la ciutadania, convocada per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), es va aglutinar per desplegar pancartes antifeixistes en contra del partit.

Íñigo, d’UCFR, va afegir, a l’inici de la manifestació, que la concentració veïnal «serveix per denunciar que un partit racista i classista utilitzi la ciutat com un abocador per als seus discursos». Íñigo també va deixar clar que la ciutat de Cornellà té «una tradició històrica de lluita». «No volem permetre la presència de Vox, i per això sortirem avui al carrer i hi sortirem els dies que facin falta» va afirmar.

La concentració va avançar per la rambla de la ciutat a crits de «Fora feixistes dels nostres barris» i «Baix Llobregat antifeixista», entre d’altres. A uns metres d’allà, a l’Auditori de Cornellà, s’estava preparant el «gran acte» de Vox, que va començar a les vuit del vespre i en el qual van participar el president del partit, Santiago Abascal, i el líder a Catalunya, Ignacio Garriga.

La manifestació va arribar a les portes de l’auditori, on s’havia desplegat un dispositiu policial amb més de quatre dotacions de cotxes dels Mossos d’Esquadra. Al voltant de 200 persones es van quedar a les portes del lloc fins que la concentració es va dissoldre sense aldarulls.

Organitzadors de la manifestació van declarar que no era cap «coincidència ni accident» l’elecció de la ciutat per dur a terme l’acte, ja que «Cornellà és un dels llocs on han trobat un rebuig explícit cada vegada que han volgut venir».

Crispació amb el consistori local

Des d’un inici les associacions i entitats que van recolzar la convocació veïnal han criticat la posició del consistori local de cedir un espai públic per «abocar-hi el discurs d’odi».

És el cas de l’Esplai Vol i Vol, entitat signant, que va voler deixar clar que els havia «sorprès» que l’Ajuntament de Cornellà «hagi permès això; pensem que les idees que defensa Vox no han de tenir espai en una ciutat com la nostra».

Nil Castell, veí de Cornellà que va assistir a la convocatòria, també es va quedar «estranyat» que aquest acte es fes a l’auditori: «Cada partit ha de tenir el seu espai per parlar i comunicar, però també nosaltres ens estem manifestant per fer veure que hi ha una gran part de la gent de Cornellà que no està d’acord que se cedeixi l’auditori per a aquest acte».

Aquest veí va lamentar que un lloc «tan emblemàtic i cèntric» s’utilitzi perquè «el missatge de Vox arribi a més gent».

Notícies relacionades

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà