El 24 d’abril

Comença a Cornellà la Jordiada, una programació d’activitats culturals per celebrar Sant Jordi

  • Aquest any hi ha obres als accessos al parc de Can Mercader, per la qual cosa aquesta edició ha hagut de traslladar-se al parc del Canal de la Infanta

Comença a Cornellà la Jordiada, una programació d’activitats culturals per celebrar Sant Jordi

ayuntamiento de Cornellà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’acte central de la XXIX Jordiada a Cornellà (Baix Llobregat) tindrà lloc diumenge, 24 d’abril, al parc del Canal de la Infanta. Una cercavila des de la plaça de l’Església donarà inici a les activitats, que inclouran actuacions de grups dels diables i de les corals de la ciutat, danses tradicionals, caramelles i castellers, entre d’altres.

Durant tot el dia, el parc acollirà tallers per a nens, exhibicions d’artesania tradicional i lectura de poemes i contes. Després d’un dinar popular, a la tarda està programat un ball amb música de folk, una cantada d’havaneres i un espectacle per tancar la jornada.

Aquest any hi ha obres als accessos al parc de Can Mercader, escenari habitual de la festa, i per això aquesta edició ha hagut de traslladar-se al parc del Canal de la Infanta, al barri de Fontsanta-Fatjó.

Promoció de la cultura popular i tradicional

La Jordiada és una festa de promoció de la cultura popular i tradicional catalana que s’allarga durant tot el mes d’abril, i es vincula també a la celebració de Sant Jordi.

Formen part de la comissió organitzadora prop d’una trentena d’entitats de la ciutat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà. La programació per al 2022, que commemora el centenari de Joan Fuster, també inclou presentacions literàries, espectacles musicals i familiars, excursions i caminades i activitats a les biblioteques, entre d’altres.

Notícies relacionades

L’ajuntament ja n’ha publicat la programació completa i ja es pot consultar.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO