Cultura

L’Auditori de Cornellà celebra Sant Jordi amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i La Calòrica

  • L’espectacle mostra la música de Bartók, Honegger i Agustí Borgunyó

L’Auditori de Cornellà celebra Sant Jordi amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i La Calòrica

Ayuntamiento de Cornellà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Auditori de Cornellà (Baix Llobregat) celebrarà el 23 d’abril el dia de Sant Jordi amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat. El Concert de Sant Jordi 2022 tindrà de temàtica la música innovadora sorgida al llarg del segle XX.

Un concert en què es podrà disfrutar amb un programa en el qual figura: Romanian Folk Dances, BB 76 de Béla Bartók (1881-1945); Simfonia núm. 4 Deliciae Basilienses; Allegro, d’Arthur Honegger (1892-1955);Aplec d’Agustí Borgunyó (1894-1967) i Beatles simfònic (1960 -1970).

L’espectacle mostra la música de Bartók i Honegger amb la incorporació de les noves tècniques compositives com el dodecafonisme i l’ús conscient de la proporció àuria. Borgunyo integra el coneixement i les noves tendències a una música fresca i suggerent i la música dels Beatles representa un dels fenòmens sociològics sense precedents, la influència dels mitjans de comunicació i un èxit musical a nivell global.

Una tragicomèdia grotesca

D’altra banda, per seguir amb la celebració del dia de Sant Jordi, el diumenge 24 a les 19h, La Calòrica presentarà la seva obra de teatre ‘Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I’. Aquesta és una nova versió de la que va ser, fa deu anys, la primera obra de la companyia teatral. Representa una tragicomèdia grotesca sobre la fam de poder i la ridícula brevetat de la vida.

Notícies relacionades

Després d’una vida de triomfs que l’han portat a convertir-se en la sobirana més temuda i poderosa de la cristiandat, la reina Isabel I viu els seus últims dies sense saber qui la succeirà i donarà continuïtat al seu gran projecte. Molts dels seus fills han mort, d’altres pateixen a l’estranger el tracte injuriós dels seus marits, tan sols queda un cap a la Terra que pugui portar la corona de Castella: el cap pertorbat de la princesa Joana. Aquesta és la trama que ens presentarà a Cornellà La Calòrica sota la direcció d’Israel Solà.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO