Mobilitat més sostenible

Un autobús 100% elèctric recorrerà cinc municipis del Baix Llobregat per la nova C-245

L’AMB i els cinc ajuntaments metropolitans implicats han provat un vehicle de zero emissions per a la futura línia de bus entre Cornellà i Castelldefels

Un autobús 100% elèctric recorrerà cinc municipis del Baix Llobregat per la nova C-245

Ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, i els alcaldes de Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Castelldefels i Gavà (totes, del Baix Llobregat), Antonio Balmón, Lluïsa Moret, Carles Ruiz, Maria Miranda i Gemma Badia, han participat en la prova pilot de circulació d’un autobús elèctric articulat per l’eix de la C-245.

Concretament, es tracta d’un bus 100% elèctric i articulat, model MAN Lion’s City 18E. La prova del vehicle, que porta el distintiu Ecobus, servirà per analitzar el consum d’energia d’aquest autobús per a la futura línia de bus metropolità M8, que circularà pel futur nou eix de la C-245. El vehicle disposa d’unes bateries a bord de 640 kWh ubicades al sostre.

«Estem analitzant i comprovant l’evolució dels autobusos elèctrics amb més autonomia, que poden arribar fins a gairebé 16 hores en actiu, per al futur eix de la C-245. Recordem que la gran reforma que estem fent en aquest àmbit inclourà també un carril bus», va exposar Poveda, durant la visita. «Necessitem vehicles d’aquestes característiques i de gran capacitat per atendre la gran demanda de transport públic d’aquest eix», ha afegit.

Notícies relacionades

Com marca el Pla metropolità de mobilitat urbana 2019-2024, el full de ruta de la mobilitat de l’AMB, amb la renovació de la flota i les millores del servei de bus metropolità es continua impulsant com a primera opció el transport públic i una mobilitat metropolitana més sostenible.

Més notícies de Cornellà, Viladecans,Gavà i Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Mobilitat