Polítiques socials

L’Ajuntament de Cornellà i Aigües de Barcelona renoven el seu acord per lluitar contra la pobresa energètica

El protocol firmat avui dona continuïtat al que ja s’aplica al municipi des del 2017 per no tallar l’aigua a aquells usuaris que no la puguin pagar

L’Ajuntament de Cornellà i Aigües de Barcelona renoven el seu acord per lluitar contra la pobresa energètica

Ayuntamiento de Cornellà de Llobregat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Cornellà (Baix Llobregat) i Aigües de Barcelona han firmat aquest dilluns la renovació del protocol per afrontar l’emergència en l’àmbit de la pobresa energètica, i donin continuïtat a l’acord firmat el març del 2017. L’objectiu del protocol és fixar el procediment per garantir el subministrament d’aigua a qui no pugui pagar per manca de recursos econòmics, en aplicació de la llei 24/2015, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de la vivenda i la pobresa energètica.

D’acord amb la llei 24/2015, el protocol estableix el procediment a seguir per garantir l’aigua a tothom qui ho necessita. Segons aquest document, Aigües de Barcelona haurà de sol·licitar un informe de valoració de la situació d’exclusió residencial als serveis socials de l’ajuntament. En cas que els serveis socials indiquin que es tracta d’una persona o d’una unitat familiar vulnerable, els supòsits que estableix la llei 24/2015, la companyia garantirà el subministrament.

Fons de solidaritat

El protocol se suma a les mesures posades en marxa unilateralment des del 2012 per Aigües de Barcelona per no tallar l’aigua a ningú que no la pugui pagar. A més de garantir l’aigua, la companyia disposa d’un fons de solidaritat per ajudar a pagar el consum d’aigua a les famílies amb dificultats. Aquest fons, que és gestiona en coordinació amb els serveis socials dels municipis de l’àrea metropolitana proveïts per Aigües de Barcelona, ja ha bonificat la factura de l’aigua a més de 44.000 famílies en situació de vulnerabilitat, amb una inversió superior als 19 milions d’euros. A Cornellà de Llobregat s’han atorgat ajudes a més de 1.600 famílies, a les quals s’han destinat més de 900.000 euros.

Projecte ONA

Notícies relacionades

La trobada ha servit també per donar inici al Projecte ONA (Ocupació, Necessitats Bàsiques i Empoderament), que impulsa Aigües de Barcelona, juntament amb Creu Roja i Tàndem Social, des de la voluntat per contribuir a la recuperació econòmica i social i el compromís amb les persones en risc de vulnerabilitat. La iniciativa te per objectiu apoderar els beneficiaris del fons de solidaritat, amb un programa innovador i transformador, de dos anys de durada, que combina la cobertura estable de les necessitats bàsiques amb un programa específic de millora de l’ocupabilitat i el desenvolupament de competències.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO