Queixes

El Síndic de Greuges de Cornellà presenta el seu informe anual davant el ple de la ciutat

L’informe destaca la incidència de la pandèmia en la ciutadania i posa en valor la rellevància d’entitats i organitzacions del Tercer sector com a protectores de drets

El Síndic de Greuges de Cornellà presenta el seu informe anual davant el ple de la ciutat

Ayuntamiento de Cornellà de Llobregat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Síndic de Greuges de Cornellà (Baix Llobregat), Joan Barrera, ha presentat aquesta setmana davant el ple municipal el seu informe anual referit a les activitats realitzades per la seva Oficina durant l’any 2020, ple que s’ha reunit per via telemàtica en sessió extraordinària.

En la presentació, el Síndic explica que «l’impacte de la pandèmia ha obligat a redefinir la relació de la institució amb la ciutadania, especialment durant els mesos de confinament estricte, i a buscar mecanismes que permetessin assegurar la funció de defensa dels seus drets i de les llibertats». S’ha fet evident que la incidència de la Covid-19 ha impactat en les persones, especialment en les més vulnerables, mentre s’ha posat en valor la rellevància a la ciutat d’entitats i d’organitzacions del Tercer sector com a protectores de drets.

Xifres

Des d’un punt de vista numèric, la Sindicatura va gestionar durant l’any passat 246 expedients de queixa i va tramitar quatre Iniciatives d’ofici, a més d’atendre fins a 17 consultes; la majoria d’actuacions, agrupades sota l’epígraf ‘Servei a les persones’ i que inclouen problemàtiques com el subministrament de serveis bàsics, l’acompanyament i l’atenció dels serveis socials, l’accés a una vivenda digna, l’atenció i la reorganització dels serveis sanitaris a causa de la pandèmia i les dificultats en el pagament del lloguer, entre d’altres. A aquest conjunt de temàtiques s’afegeix un bloc de queixes vinculades a l’espai públic i més concretament a la neteja a la ciutat.

Notícies relacionades

L’informe complet fa un repàs de les diferents actuacions realitzades i un resum estadístic per temes i per barris que pot consultar-se al portal de l’Ajuntament.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO