Innovació i municipalisme

El Banc de Bones Pràctiques reconeix una iniciativa de Cornellà per fer front a la pandèmia

La Federació de Municipis i la Fundació Pi i Sunyer premien les mesures de distanciament físic i mobilitat sostenible per frenar la propagació de la Covid-19

El Banc de Bones Pràctiques reconeix una iniciativa de Cornellà per fer front a la pandèmia
1
Es llegeix en minuts

La proposta ‘Mesures de distanciament físic i mobilitat sostenible. Replantejament de l’espai públic’ impulsada per l’Ajuntament de Cornellà (Baix Llobregat) ha sigut seleccionada com a bona pràctica en l’àmbit de Mobilitat i inclosa al Banc de Bones Pràctiques dels governs locals. Aquesta proposta es va posar en marxa l’abril de l’any passat, amb l’objectiu de garantir la distància de seguretat mínima de 2 metres entre persones a la via pública, així com habilitar de manera tàctica o permanent noves xarxes de mobilitat, potenciant prioritàriament els modes de transport més sostenibles i saludables.

Com a conseqüència de la crisi sanitària, l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha replantejat l’ús de l’espai públic amb l’objectiu de garantir la distància de seguretat de 2 metres entre les persones. S’han dissenyat un conjunt de mesures, encara vigents, totes elles per evitar la concentració de persones al carrer que s’estructuren en dos blocs: les accions per garantir la distància física entre persones al carrer i les accions per habilitar de manera tàctica o permanent noves xarxes de mobilitat, potenciant prioritàriament espais per als vianants i l’ús de la bicicleta. Aquest conjunt d’accions han permès experimentar un canvi en la mobilitat del municipi, tornant molts espais a la ciutadania, mentre ha reduït la contaminació atmosfèrica i acústica que provoquen els vehicles.

Notícies relacionades

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal, impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer. En aquesta ocasió, ha obert una convocatòria extraordinària dirigida a projectes i recursos que s’han posat en marxa per fer front a la pandèmia de Coronavirus.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments