Desmantellats dos narcopisos amb plantacions de marihuana a Cornellà

L’operació se salda amb tres detinguts i la confiscació de 300 plantes de cànnabis, 29 quilos de marihuana, 52 grams de cocaïna, 104 grams d’haixix i petites quantitats de droga sintètica

Desmantellats dos narcopisos amb plantacions de marihuana a Cornellà
1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat (Barcelona), ha desmantellat dos narcopisos del municipi on van ser localitzades dues plantacions de marihuana, així com altres quantitats de diferents substàncies estupefaents.

Amb motiu de l’operatiu portat a terme i dels registres practicats van resultar detingudes tres persones de nacionalitat espanyola i una quarta colombiana com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Als immobles, custodiats per gossos de raça potencialment perillosa per dificultar l’acció policial o els assalts de bandes rivals, van ser localitzades 300 plantes de cànnabis, 29 quilos de marihuana, 1.800 euros en efectiu, així com diverses armes blanques i una de prohibida.

En un comunicat, la Policia Nacional ha explicat aquest dimarts que la investigació es va iniciar a finals de l’any passant arran de l’aparició de diversos punts de venda de droga i l’augment de la sensació d’inseguretat entre el veïnat, sobretot per un narcopís que estava ocupat il·legalment, i on, a causa de les disputes entre els consumidors que hi acudien a qualsevol hora del dia a comprar droga, la Guàrdia Urbana hi havia hagut d’intervenir en reiterades ocasions.

Iniciades les primeres indagacions, a través de la companyia elèctrica, es va tenir coneixement que, a part de la venda a petita escala de droga, als dos domicilis s’estava produint un consum molt elevat de corrent elèctric, que superava els 10.000 euros i apuntava que a l’interior hi hauria plantacions de marihuana.

Els responsables de les plantacions a les dues vivendes comptaven amb gossos de raça potencialment perillosa, sense la preceptiva autorització administrativa, amb una doble finalitat: dificultar l’acció policial, així com evitar l’assalt de narcotraficants rivals que volguessin apoderar-se de la mercaderia, conegut en l’argot policial com a ‘vuelcos’.

Notícies relacionades

En els registres practicats es van confiscar 300 plantes de cànnabis, 29 quilos de marihuana, 52 grams de cocaïna, 104 grams d’haixix i petites quantitats de droga sintètica.

D’altra banda, es van intervenir més de 1.800 euros en efectiu en moneda petita i fraccionada, útils per a la manipulació, adulteració i processament de la droga; balances de precisió; maquinària i instruments per a la cura dels cultius; i diverses armes blanques i una de prohibida.