Tecnologia

Citilab de Cornellà dissenya una aplicació per reduir l’ús del mòbil

‘Nipiu’ està dirigida principalment als joves i el seu objectiu és reduir l’ús d’aplicacions addictives

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El laboratori ciutadà Citilab de Cornellà (Baix Llobregat) ha desenvolupat un projecte d’aplicació perquè els joves redueixin el temps d’ús general tant del mòbil com de les aplicacions que generen més addicció. 

Per modificar els hàbits tecnològics l’aplicació ‘Nipiu’ proposa «una varietat de jocs senzills a través dels quals els usuaris, de manera individual o desafiant els seus contactes, han de superar proves que, de forma inherent, disminueixen l’ús dels dispositius mòbils», segons expliquen des de Citilab.

El projecte, que ha sigut desenvolupat per Carles Cabezón, director del Màster en Disseny UI/UX, i Marianna de Nadal, cap de l’Àrea de Comunicació Visual i Smart Design a l’Escola Superior de Disseny ESDi i EATM by ESDI, respon al repte social plantejat pel Citilab a la convocatòria de la Compra Pública Innovadora de l’any 2020, que era fomentar el bon ús de la tecnologia mòbil entre els joves. La iniciativa ha comptat amb el recolzament de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Notícies relacionades

Després de rebre el recolzament del Citilab, l’aplicació està en fase de prototipat i recerca de finançament, de manera que l’objectiu dels creadors és poder desenvolupar-la i llançar-la al mercat.

Més notícies de Cornellà, a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA