TRANSFORMACIÓ DE LA C-245

Comencen les obres al tram de Cornellà de la nova via urbana que unirà cinc ciutats metropolitanes

La transformació de la C-245, amb un pressupost de 39 milions d'euros, preveu unir les poblacions de Castelldefels, Cornellà, Sant Boi, Viladecans i Gavà

La intervenció consisteix en la construcció d'un carril bus i un carril bici per millorar la connectivitat, reduir el cotxe i fer més atractiu el transport públic

zentauroepp55432276 soc  cornella201015185128

zentauroepp55432276 soc cornella201015185128

2
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

Els obres per transformar la carretera C-245 en una via urbana de 13 quilòmetres de longitud, que unirà des de Castelldefels fins a Cornellà de Llobregat, han començat en el tram de Castelldefels i Cornellà de Llobregat. El tram que afecta Cornellà és de 2 quilòmetres, sumant la part interurbana i urbana, i encara s’està pendent de disposar dels terrenys per començar les tasques.

La intervenció, amb un pressupost de 39 milions d’euros i un període d’execució de 24 mesos, consisteix en la construcció d’un carril bus segregat i un carril bici. El trajecte el cobrirà la M8, línia d’altes prestacions amb busos elèctrics de recàrrega per pantògraf a l’inici i final del viatge. El projecte preveu punts d’intercanvi, que milloraran la connexió de l’eix amb el transport públic.

La construcció d’aquest extens carrer, amb temps de trajectes més competitius i sostenibles, preveu facilitar la reducció de l’ús del cotxe i atraure el transport públic als veïns de les localitats. Les obres es preveuen finalitzades el segon semestre del 2022

El secretari d’Infraestructures de la Generalitat, Isidre Gavín; el vicepresident de Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, i els alcaldes de Cornellà, Sant Boi, Viladecans i Gavà van visitar dijous passat 15 d’octubre les obres. 

Visita institucional dels membres del Departament de Territori, de l’ i els alcaldes i alcaldesses de Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels / AMB

Metrobús 8, un bus de cap a cap

El corredor actualment suporta uns 35.000 viatgers amb autobús cada dia, i en algun tram es registren més de 600 circulacions diàries d’autobusos amb més de 40 en hora punta. El nou carril bus augmentarà fins un 25% la velocitat comercial en els trams urbans. L’AMB implantarà la línia d’altes prestacions i ocupació Metrobús 8, que realitzarà el recorregut en tot l’eix.

La C-245 presenta característiques molt diferenciades al llarg del seu recorregut. La via compta amb alguns trams de via ciclista, i a aquests se’ls donarà continuïtat. La remodelació integrarà bona part de l’eix Bicivia 7, que connectés amb altres eixos de la Bicivia Metropolitana, com Cornellà o Sant Boi.

Objectiu del projecte: millorar la connectivitat

Notícies relacionades

El projecte transformarà l’eix viari des de l’avinguda Ciutat de Màlaga de Castelldefels fins a l’intercanviador de Cornellà de Llobregat, on se situa l’estació de Rodalies. Les obres han de contribuir a la millora de la qualitat de l’aire de la regió metropolitana de Barcelona, així com en la presència de la intermodalitat, amb la construcció d’estacions d’aparcament d’intercanvi.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.