ECOLOGISME I ESPORT

Cornellà acull el primer Congrés Internacional de Plogging

El 'plogging' és una modalitat esportiva que combina les sortides actives a la naturalesa amb la recollida d'escombraries del medi natural

rodapremsa ploggingcornella1

rodapremsa ploggingcornella1

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els dies 13 i 14 de març se celebrarà a Cornellà de Llobregat el BCN Plogging Congress, el primer congrés internacional d’aquesta modalitat esportiva que combina les sortides actives en la naturalesa amb la recollida d’escombraries del medi natural.

La primera jornada acollirà diferents taules rodones amb representants d’entitats que practiquen aquesta activitat, una tendència global d’esportistes amb consciència ambiental. Entre els ponents destaca el fundador de la modalitat esportiva, el suec Erik Alhström, que al traslladar-se a Estocolm l’any 2006 va detectar un paisatge ple d’escombraries a les sortides amb bicicleta, esport que practica assíduament.

Al passar un dia i un altre per les mateixes zones i veure que les escombraries continuaven al mateix lloc, va començar a recollir-les ell mateix. Des d’aquest inici fins avui dia la pràctica del ‘plogging’ ha anat en augment, i és de la història d’aquest moviment cada vegada més global de què parlarà en la seva intervenció.

En el congrés també participarà el sector educatiu, que abordarà el paper dels més joves davant dels reptes del canvi climàtic, el sector empresarial per parlar de la nova economia vinculada a la salut i al medi ambient, i, finalment, es farà una taula rodona amb polítics, que explicaran què s’està fent des de l’administració pública en aquest camp.

Més de 15 sortides de ‘ploggers’ a tot el planeta

El congrés s’ha presentat aquest 27 de febrer a Cornellà en una roda de premsa presidida per l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, acompanyat per la coordinadora del Congrés, Teresa Ferrés, i el moderador del mateix: l’esportista i emprenedor Albert Bosch.

Balmón ha valorat molt positivament la iniciativa: «El compromís individual dels adults en la preservació, no només del nostre medi natural, sinó també del nostre espai de convivència diària com és la ciutat és fonamental, i accions amb aquest congrés i la promoció d’una activitat amb el ‘plogging’ són molt positives per al conjunt de la societat». Per la seva banda, Teresa Ferrés ha destacat que «el ‘plogging’ és una iniciativa que suma esport amb consciència amb el medi ambient i que, per primera vegada a escala internacional, s’ha concretat un Congrés per explicar i donar visibilitat a una iniciativa que té un gran nombre de seguidors a nivell mundial».

S’estima que l’abast del congrés internacional creixerà exponencialment en la segona jornada, la del dissabte 14 de març, amb el Plogging Day, quan «es duran a terme de forma simultània més de quinze sortides de ‘ploggers’ a tot el planeta», expliquen des del consistori.

Les accions més pròximes seran a Cornellà de Llobregat, Palamós, Blanes i Alacant, i alhora es faran sortides de ‘plogging’ a Suècia, Regne Unit, Holanda, Romania, Qatar, Algèria, Sud-àfrica, Austràlia, Xile, Colòmbia, Costa Rica i als Estats Units.

Els primers premis ‘plogging’

El BCN Plogging Congress també serà l’escenari de l’entrega dels primers Plogging Awards, uns premis que volen reconèixer aquest moviment social entre ciutadans, empreses i administracions que s’hagin mostrat sensibles.

Notícies relacionades

S’entregaran tres categories: la de ‘plogger’ de l’any, la d’empresa més compromesa i la de la ciutat ‘ploggera’.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA