TEATRE

La vida i l'obra de la poeta palestina Fadwa Tuqan arriben a Cornellà

La peça teatral s'emmarca dins de la campanya Palestina Batega, una iniciativa de l'Associació Catalana per la Pau

EPA294  PUTRAJAYA  MALASIA   22 12 2017 - Manifestantes ondean la bandera palestina durante una protesta contra la decision del presidente estadounidense  Donald Trump  de reconocer Jerusalen como capital israeli  en Putrajaya  Malasia   hoy 22 de diciembre de 2017  El primer ministro malasio  Najib Razak  lidero la manifestacion  organizada en solidaridad con el pueblo palestino por la controvertida decision  EFE  Fazry Ismail

EPA294 PUTRAJAYA MALASIA 22 12 2017 - Manifestantes ondean la bandera palestina durante una protesta contra la decision del presidente estadounidense Donald Trump de reconocer Jerusalen como capital israeli en Putrajaya Malasia hoy 22 de diciembre de 2017 El primer ministro malasio Najib Razak lidero la manifestacion organizada en solidaridad con el pueblo palestino por la controvertida decision EFE Fazry Ismail / FAZRY ISMAIL (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Auditori de Sant Ildefons de Cornellà acollirà l’1 de març a les 18.00 hores l’estrena de ‘FADWA’, una peça teatral sobre la vida i obra de la poetessa palestina Fadwa Tuqan. Escrita a dues mans i interpretada per Mar Casas i Clara Garcés, l’obra s’inspira en la trajectòria vital de l’escriptora per explicar la situació emocional del poble palestí i la riquesa cultural i de resistència, que persisteix als territoris ocupats.

Aquesta peça teatral s’emmarca dins de la campanya Palestina Batega, una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau que pretén acostar Palestina a la ciutadania de Catalunya, mitjançant les seves expressions culturals més populars.

A través de la música, el cine, el circ o el teatre, aquesta iniciativa cultural aposta per «obrir espais de diàleg i aprenentatge entre les dues realitats i, alhora, també vol actuar com a altaveu de les violacions dels drets humans que pateix el poble palestí», expliquen en la seva pàgina web.

Poesia reivindicativa

Fadwa Tuqan (Nablus, 1917-2003) va començar escrivint poesia tradicional, però amb el pas del temps es va convertir en una de les pioneres en l’ús del vers lliure de la poesia àrab. En els seus primers escrits parla de la seva lluita personal com a dona en la societat àrab.

Notícies relacionades

A partir del 1967, amb l’ocupació dels territoris palestins després de la guerra dels Sis Dies, la seva obra «es va decantar sobretot per la poesia ‘patrioticonacionalista’ des d’una perspectiva reivindicativa», expliquen des de l’Ajuntament de Cornellà.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA