VIOLÈNCIA MASCLISTA

Cornellà rebutja la supressió dels jutjats de violència contra les dones

Tots els grups representats en el ple municipal recolzen la moció

534 ajuntament4

534 ajuntament4

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de l’Ajuntament de Cornellà ha aprovat una moció per sol·licitar que no es traslladi el jutjat especialitzat en violència masclista fora de la ciutat, tal com ha proposat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Així mateix, l’ajuntament reclama al Ministeri de Justícia de l’Estat i a la Conselleria de Justícia de la Generalitat que, en tot cas, «s’ha d’afavorir i augmentar els recursos i mitjans per facilitar l’accés de les víctimes de la violència masclista a l’empara judicial», i que això passa precisament per aproximar els òrgans judicials a les víctimes.

Tots els grups representats en el ple municipal (PSC, ERC, Ciutadans, Podem i En Comú-Movem Cornellà) han firmat la moció.

Cinc municipis del Baix Llobregat afectats

El TSJC va realitzar a l’octubre una proposta perquè els jutjats especialitzats en violència masclista, habilitats a cada localitat per facilitar a la víctima la possibilitat de denunciar, passin a ser d’àmbit comarcal.

Al Baix Llobregat, això suposaria suspendre o traslladar els jutjats d’Esplugues, Martorell, Sant Boi, el Prat de Llobregat i de Cornellà. Els únics jutjats que quedarien a la comarca serien a Sant Feliu de Llobregat i a Gavà.

Notícies relacionades

Aquest model suposaria, explica la moció, «una situació de més vulnerabilitat de les dones víctimes de violència a la comarca». Des del consistori recorden que aquests jutjats es van posar en funcionament d’acord amb la llei orgànica 1/2004, del 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere, amb la intenció de facilitar a les víctimes el procés de denúncia, tenint en compte que moltes dones acostumen a no denunciar o a retirar les denúncies.

Més notícies de Cornellà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA