VEHICLES I VIANANTS

Sancions de fins a 500 euros a Cornellà per l'incompliment de la normativa de circulació

L'ajuntament ha aprovat una nova Ordenança de Circulació de Vehicles i Vianants amb la idea de «modernitzar el text vigent»

534 ajuntament4

534 ajuntament4

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha aprovat una nova Ordenança de Circulació de Vehicles i Vianants, amb l’objectiu de «modernitzar el text vigent fins ara, adaptant-lo a noves realitats com els vehicles de mobilitat personal (VMP), i a la senyalització específica de la ciutat de Cornellà», expliquen des del consistori.

Una de les qüestions més destacables és que, a partir del mes de desembre, està previst començar a aplicar les sancions previstes per incomplir la normativa, que en casos greus podran ascendir a 500 euros.

L’ordenança ja s’aplica des de la seva aprovació definitiva el mes de setembre. La Guàrdia Urbana de Cornellà està«informant de la nova regulació diàriament, i també de manera especial en alguns esdeveniments», afirmen des del consistori. «Els equips d’educadors cívics que recorren la ciutat de dilluns a divendres també estan donant difusió», afegeixen.

Classificació dels vehicles

Malgrat que la incorporació de normes relatives a la circulació de bicicletes, patinets elèctrics i altres VMP sobresurt entre les novetats de l’ordenança de circulació, aquesta és molt més àmplia.

També especifica la classificació d’aquests vehicles, i les diferents limitacions de velocitat que els correspon respectar, segons siguin: bicicletes, aparells sense motor (patinets clàssics o monopatins, per exemple), vehicles de mobilitat personal amb motor elèctric, vehicles per a persones amb mobilitat reduïda, cicles o quadricicles, entre d’altres.

Notícies relacionades

En tot cas, en voreres, espais no motoritzats o bé reservats a vianants, aquests sempre tenen la prioritat i «cap vehicle pot sobrepassar els 10 km/h», recalquen des de l’ajuntament.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments