CONSTITUCIÓ DELS NOUS CONSISTORIS

El PSC es presenta a la constitució del consistori de Cornellà en solitari i governarà amb majoria absoluta

El candidat a la reelecció, Antonio Balmón, va assegurar que oferiria acords a l'oposició malgrat la majoria absoluta, però no s'han concretat

De moment, el possible aliat dels socialistes, En Comú Movem, no descarta un acord a posteriori, una vegada constituït el ple municipal dissabte

534 ajuntament4

534 ajuntament4

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dissabte 15 de juny a les 12 del migdia se celebrarà al’Ajuntament de Cornellà la sessió constitutiva de la nova corporació municipal per als pròxims quatre anys, en la qual prendran possessió del càrrec els 25 regidors que formaran part del plenari en aquest mandat.

El ple extraordinari s’iniciarà amb la constitució de la Mesa d’Edat, que donarà pas a la presa de possessió dels regidors i a l’elecció de l’alcalde, que se sotmetrà a una única votació. En el cas de Cornellà, la figura del primer edil està clara des que el passat 26-M el PSC aconseguís en les eleccions municipals 14 edils, la qual cosa permetrà a Antonio Balmón, al càrrec des de 2004, governar en majoria absoluta durant el pròxim mandat.

No obstant, Balmón ja va anunciar després dels comicis que, malgrat la majoria absoluta, els socialistes intentarien buscar pactes i acords amb els grups de l’oposició, però sembla que, si finalment els tenen, seran a posteriori, ja que els socialistes acudiran aquest dissabte a l’acte de constitució sense res definit. “Constituirem el ple amb la comoditat de tenir 14 regidors de 25, i després, ja es veurà”, assegura la tinenta d’alcaldia d’Innovació Urbana i Presidència en funcions, Emilia Briones.

El grup que es postula com a possible soci dels socialistes en el govern és En Comú Movem, que integra ICV-EUiA, fins ara al consistori amb 2 regidors, pels pactes precedents entre les dues formacions, que ja es van aliar per governar fa sis anys.

El portaveu dels comuns a Cornellà, Claudio Carmona, afirma que hi ha hagut converses amb els socialistes i que han ofert a la formació arribar a acords, però han considerat que “no era el moment”, tot i que “no descartem res” una vegada constituït el ple.

“No donarem suport a l’elecció de Balmón, però sabem que la majoria absoluta del PSC permetrà la seva reelecció”, diu Carmona, que afegeix que la formació està “oberta a diferents posicionaments”. “Primer hem de veure com vol governar el PSC i què proposa; nosaltres farem propostes de govern i buscarem consensos, i si la forma és estar en el govern o no ho haurà de decidir l’assemblea local d’En Comú”, sentencia el portaveu.

Prendran possessió 25 regidors de 5 grups

En la sessió constitutiva de dissabte juraran o prometran el càrrec els 25 regidors (12 dones i 13 homes) que entraran a formar part del consistori.

Per part del PSC, seran 14: Antonio Balmón, Emilia Briones, Antonio Martínez, Rocío García, Sergio Fernández, Aurora Mendo, Ot García, Lídia Gómez, Joana Piñero, Enrique Vanacloy, Mercedes Fernández, Manuel Clavijo, Nélia Martínez i Carlos Domínguez.

També prendran possessió els 4 regidorsd’ERC: Raquel Albiol, Maria Teresa Vidal, Carles Alemany i Estrella Corominas. També els tres de Ciutadans: Daniel Martínez, Ismael Ciurana i Pedro Millán, i els dos de Podem, Maria Carmen López i Elisabet García.

Notícies relacionades

Completaran el plenari els dos regidorsd’En Comú Movem Cornellà-En Comú Guanyem, Claudio Carmona i Sergio Goméz.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA