CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA

Cap de setmana d'esport solidari a Cornellà

La ciutat acull aquest dissabte la 9a edició del Cross Popular, dedicat a recaptar fons per lluitar contra la pobresa energètica, i la VI jornada de Zumba Solidària

18187812208 efbb044989 o

18187812208 efbb044989 o

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cornellà comença a escalfar motors per a la seva Festa Major (20-23 de juny) aquest cap de setmana amb dues propostes esportives i solidàries ja arrelades a la ciutat: el Cross Popular, dedicat a recaptar fons per lluitar contra la pobresa energètica, i la VI jornada de Zumba per la Dignitat, la beneficiària de la qual és la Botiga Solidària de la localitat.

La carrera popular del Parc Esportiu Llobregat (PELL) arriba aquest dissabte 15 de juny a la seva novena edició per continuar transformant calories en watts i recaptar fons per ajudar les famílies del municipi que estan en situació de pobresa energètica.

Així, mitjançant una taula de conversió feta pels organitzadors, els corredors podran saber a quants kWh equivalen les calories que cremaran durant el recorregut, que s’iniciarà al Parc Esportiu i transcorrerà per la riba del riu Llobregat, i l’ajuntament transformarà aquests kWh en mesures per combatre la pobresa energètica.

Zumba solidària

El mateix dia 15, els cornellanencs podran optar, si ho prefereixen, per participar en una activitat més animada i igualment solidària: la sisena jornada de Zumba per la Dignitat, que se celebrarà també al PELL a partir de les 11.30h i estarà oberta a tota la ciutadania.

La destinatària, en aquest cas, és la Botiga Solidària de Cornellà, que des del 2012 dona resposta a la demanda d’aliments de primera necessitat per part de població en situació de vulnerabilitat. Els qui decideixin inscriure-s’hi hi hauran d’aportar un quilod’aliments  i deixar-lo a la zona habilitada a la porta d’accés.

Notícies relacionades

Les dues iniciatives, juntament amb la XXIV Trobada de Gegants del Corpus que organitza el mateix dia el Foment de Cultura Popular de Cornellà i que reunirà a una desena de colles, serviran com a preludi del Corpus 2019, la gran festivitat de la ciutat que se celebrarà la setmana que ve.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Solidaritat