10 ANYS DE DEBATS

L'empremta d'una dècada, a debat en el Cornellà Creació Fòrum

El Museu Agbar de les Aigües va acollir l'11 d'abril una gala commemorativa pel desè aniversari del cicle de conferències cornellanenc

La cita va estar protagonitzada per una anàlisi sobre els canvis en l'última dècada a càrrec d'Elisa Robles, Bisila Bokoko, Inma Puig i Isabel Aguilar

zentauroepp47725089 fotografies de l acte del 10  aniversari del cornell  creaci190412134441

zentauroepp47725089 fotografies de l acte del 10 aniversari del cornell creaci190412134441 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Aitana Glasser

Més de 200 persones es van reunir dijous a la nit al Museu Agbar de les Aigües de Cornellà per commemorar la desena edició del Cornellà Creació Fòrum (CCF). Deu anys de reflexió i xerrades que es van celebrar amb sopar, música i, com no podia ser de cap altra manera, amb un debat, protagonitzat per quatre ponents ja coneguts del CCF i centrat a desgranar els grans esdeveniments i canvis socials, culturals, tecnològics i econòmics de l’últim decenni.

La xerrada, moderada per la redactora cap d’Internacional d’EL PERIÓDICO, Marta López, va arrencar amb el que van situar com l’esdeveniment més destacat de l’última dècada: la crisi econòmica. Una crisi que, segons Inma Puig, psicòloga clínica i consultora empresarial, "ens ha tornat a la realitat”, però que també "ens ha forçat a ser més eficients, a sortir de la nostra zona de confort,” va destacar Isabel Aguilera, consultora, emprenedora i consellera d’empreses.

I de la crisi a la revolució tecnològica; "¿una oportunitat?", preguntava López. "No estic gaire segura que la tecnologia ens faci millors", responia Puig. "Abans, els grans sabien més de tot que els joves; ara és al revés, i això crea un problema d’autoritat". 

Una reflexió que compartien la resta de ponents. "La tecnologia és bona sempre que les persones no hi estiguin al servei, sinó a la inversa", va afegir Elisa Robles, consellera en la Secretaria General de Coordinació de Política Científica del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. 

Una dècada de canvis socials

El debat de la gala es va tancar amb dos dels grans temes socials de l’última dècada: la consciència sobre la igualtat de gènere i el canvi climàtic, i amb una llista de 'previsions’ per als pròxims deu anys: transformació cultural, revolució emocional i polítiques a llarg termini que apostin per la investigació i la formació.

Notícies relacionades

I amb una reflexió, la de Bisila Bokoko, executiva al capdavantde l’agència BBES de desenvolupament empresarial en el mercat nord-americà, que va assegurar que "malgrat tots els problemes i desafiaments que tenim per davant, no hi ha millor moment en la història per ser viu".

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA