VENDA AMBULANT IL·LEGAL

Intervinguts més d'un centenar d'ocells d'espècies protegides a Cornellà

Els agents han denunciat dues persones per tinença il·legal d'animals, una altra per abandonament i tres per venda ambulant

amb

amb

1
Es llegeix en minuts
ACN/EuropaPress

Un dispositiu policial conjunt de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Cornellà ha permès intervenir més d’un centenar d’ocells d’espècies protegides que es trobaven en un conegut mercat ambulant d’aquesta localitat del Baix Llobregat, i que estaven destinats a la venda il·legal.

Durant l’operació, que es va dur a terme el 7 de febrer, els agents van recuperar 50 exemplars de caderneres, 38 verderols, 6 pinsans, 6 passerells i un gafarró, que immediatament van ser traslladats a un centre de recuperació de fauna salvatge. 

Els agents han denunciatdues persones per tinença il·legal d’animals, tres persones per realitzarvenda ambulant i una altra per abandonament dels ocells.

A Catalunya, la tinença d’ocells fringíl·lids –família d’aus a la qual pertanyen espècies com la cadernera– obliga a tenir una autorització nominal de captura en què consta el nom, l’espècie i el número d’anella de cadascun, i en cap cas està permesa la seva venda.

Notícies relacionades

Aquesta pràctica il·legal genera grans beneficis als qui la duen a terme, perquè, segons assenyalen agents dels Mossos, aquest tipus d’aus poden arribar a tenir un preu de mercat "molt elevat".

Més notícies de Cornellà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Animals