INICI DEL CURS ESCOLAR

Més de 12.000 alumnes tornen a les aules a Cornellà

El curs escolar ha començat amb aforament complet a primària i l'ampliació de diverses línies de secundària

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cornellà ha iniciat aquest dimecres 12 de setembre el nou curs escolar 2018-2019, al qual s’han matriculat aquest any més de 12.000 alumnes. Així, el nou cicle comença amb total’oferta completa en educació primària –que junt amb infantil suma 7.225 alumnes– i ambl’ampliació de diverses línies de secundària.

En concret, s’han ampliat línies de 1r d’ESO als instituts Maria Aurèlia Capmany, Esteve Terradas, Joan Miró i Miquel Martí i Pol, i s’han promocionat dues línies més de 4t d’ESO a l’Institut de Cornellà, a causa de l’augment de la demanda. En total, les places cobertes a secundària a la ciutat han ascendit aquest any a les 3.150.

També han augmentat les matriculacions en els cicles formatius de grau mitjà i superior, als quals aquest curs s’han apuntat 1.528 alumnes i alumnes. Una oferta que es concentra, una vegada més, als instituts Esteve Terradas i Miquel Marí i Pol, on també s’ofereix la modalitat d’FP dual, que fomenta la col·laboració entre empreses i centres educatius.

Els cursos de Batxillerat també compten aquest any amb més alumnes, amb un total de 670 en totes les modalitats: ciència i tecnologia, humanitats i ciències socials i art, a més de l’opció Batxibac, que permet fer l’ensenyament en francès.  

Així mateix, inicien el curs escolar les guarderies municipals, que aquest any ofereixen un total de 612 places i que compten totes amb servei de menjador i acollida. Servei que es complementa per l’ofert als Espais Familiars i els Espais Nadó –per a nens de 0 a 9 mesos–, que acullen tant els nens com els pares i que s’ubiquen a les instal·lacions de Mag Maginet –Sant Ildefons– i a l’EBM La Trepa –Centre–.

Programes educatius

Aquest curs, la comunitat educativa de Cornellà comptarà, a més, amb diversos programes que complementaran la feina a les aules, com el Cornellà Aprèn, una iniciativa vinculada a l’aprenentatge, a la promoció del talent i de l’esforç personal.

Aquest projecte està dedicat a premiar, promocionar i donar a conèixer experiències relacionades amb el valor de l’esforç que protagonitzen joves de la ciutat, amb l’objectiu d’evidenciar la importància del talent en la millora del municipi.

La iniciativa, que es va desenvolupar també el curs passat, va incloure llavors diverses activitats, com per exemple uns guardons a l’esforç educatiu i personal, conferències i xerrades motivacionals i d’assessorament a joves.

Així mateix, la ciutat ofereix el Cornellà Brúixola, una iniciativa dirigida a mostrar als estudiants de l’últim curs de secundària les opcions formatives postobligatòries, així com un projecte d’emprenedoria en anglès dissenyat per a l’alumnat d’ESO.

Notícies relacionades

Completa l’oferta el ‘Tauletes a l’aula’,un projecte pilot implantat a l’escola Torre de la Miranda i dedicat a impulsar l’ús d’eines i aplicacions tecnològiques en educació infantil i primària des d’un punt de vista pedagògic.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA