ANTIGA FÀBRICA TÈXTIL

El futur de Can Bagaria, en mans dels cornellanencs

La ciutadania pot votar fins al 15 de setembre entre les propostes dels veïns, col·lectius i entitats de la ciutat sobre el futur ús d'aquest espai

1024px-feu-cornella-fabrbagaria-2480sh

1024px-feu-cornella-fabrbagaria-2480sh

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fins al proper 15 de setembre, els veïns i veïnes de Cornellà poden opinar i fer les seves aportacions sobre els possibles usos que l’ajuntament pugui donar en un futur al complex patrimonial de Can Bagaria, elegint entre els projectes existents o aportant idees noves.

A través de la pàgina de participació ciutadana Cornellà Opina, la ciutadania pot decidir quina de les propostes presentades pels cornellanencs, les entitats i els col·lectius de la ciutat de l’àmbit educatiu i institucional prefereixen que es dugui a terme en aquest espai.

Tot i que de moment està previst ubicar-hi una escola de música, un espai social i comunitari per al barri i, en cas que sigui viable, l’escola de segona oportunitat El Lindar, el consistori ha decidit concloure el procés de participació ciutadana obrint aquesta decisió a debat per escoltar també noves propostes.

El desembre del 2016 es va iniciar aquest procés de consulta per recollir les idees i opinions de la ciutadania respecte als serveis que l’espai pogués oferir. En el marc d’aquest procés, els últims mesos s’han fet sessions informatives als diferents barris de la ciutat explicant el projecte i el procés participatiu.

El mes d’octubre passat es va celebrar a més una jornada de portes obertes per donar a conèixer l’equipament de primera mà. També es va mantenir contacte i es van programar reunions amb col·lectius i creadors de l’àmbit de la formació, l’art i la cultura de la ciutat i es van visitar equipaments amb experiències similars en poblacions veïnes.

Així, s’ha convidat les entitats, veïns i veïnes, universitats i empreses socials a aportar idees i opinions i, fruit de tot aquest procés, s’han recollit al voltant d’unes 50 idees respecte als serveis que podria acollir Can Bagaria, que no disposa encara de dotació econòmica.

Per concloure el procés de participació sobre el futur de l’espai, l’ajuntament convida ara tots els ciutadans i ciutadanes de Cornellà a participar en la votació i triar tres dels27 projectes que es presenten en l’àmbit educatiu, esportiu, publicoadministratiu, recreatiu i social-cultural.

Entre les propostes, hi ha per exemple la construcció d’una escola d’ofici, d’una pista esportiva o un espai esportiu municipal, la creació d’una oficina municipal d’informació, un centre cívic o un equipament d’atenció per a gent gran, així com tallers d’arts plàstiques o audiovisuals, entre d’altres.

De fàbrica a escola

Can Bagaria és una antiga fàbrica de teixits de llana i cotó, obra de l’arquitecte modernista Modest Feu i que data de principis dels anys 20. Va estar activa com a recinte de producció fins al 1972 i des d’aleshores s’hi han mantingut petits tallers de manufactura diversa fins a deixar recentment de tenir activitat industrial.

Notícies relacionades

Actualment és propietat de l’Ajuntament de Cornellà, que ha invertit més de 7 milions en l’adquisició del recinte i que té previst invertir en el finançament del projecte d’edificació d’aquesta escola de música un total de 3,8 milions i uns 2,3 en la rehabilitació de la resta de naus, sense especificar encara quantitats concretes per a cada projecte.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA