RECORREGUT HISTÒRIC

Nova oportunitat per conèixer la història del moviment obrer a Cornellà

Aquest cap de setmana la ciutadania podrà participar altre cop en un itinerari pels escenaris clau de la lluita obrera al municipi

1353180855044

1353180855044

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diumenge 10 de juny, a partir de les 11 h, els veïns i veïnes de Cornellà tindran altre cop l’oportunitat de participar en un recorregut històric pels espais clau de la lluita del moviment obrer a la ciutat els anys 60 i 70. 

L’itinerari ‘El moviment obrer a Cornellà de Llobregat (1962-1977)’organitzat pel Departament de Patrimoni Cultural, vol recuperar així el vincle entre ciutadans del municipi i aquesta etapa crucial en la història de la ciutat.  

L’acte és, a més, un homenatge, ja que amb ell es vol reconèixer l’aportació de la lluita del moviment a la millora de les condicions de vida de la classe treballadora a Cornellà, les seves aportacions en la creació de la identitat comarcal i en la conquesta de la democràcia al país.

Durant el recorregut, es podran visitar espais coml’antiga Fàbrica Montesa, a Esplugues, on el 1962 es va produir la primera trobada entre els que es convertirien en impulsors del nou moviment obrer.

Un altre dels punts clau és la parròquia de Sant Miquel de Cornellà, un dels espais més destacats del que es va dir “l’Església de base” i la seu de Comissions Obreres, antic espai del Sindicat Vertical de la comarca.

L’itinerari inclou, a més, una visita al’església de Santa Maria, on es recordarà la vaga de Laforsa del 1975, molt significativa en l’organització del moviment obrer i l’inici de la transició, que va servir per enfortir els llaços intersindicals. 

L’última parada del recorregut és el parc de Rosa Sensat, on se situa el monòlit ‘L’honestedat d’un compromís’, dedicat a Joan N. García-Nieto, impulsor del moviment apostòlic obrer i fundador de Cristians pel Socialisme.  

Notícies relacionades

Aquest recorregut històric anirà a càrrec de José Fernández i KuanUm! i començarà a les 11 h. Les places són limitades i els interessats poden inscriure’s prèviament per correu o trucant per telèfon

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA