27 set 2020

Anar al contingut

Nova tecnologia

Cornellà implanta una app de localització de persones en risc

Aquest servei permet localitzar a través del seu telèfon mòbil persones grans i adults en situació de dependència o amb algun tipus de discapacitat

El Periódico

L’APP Seguretat Ciutadana instal·lada en un mòbil. 

L’APP Seguretat Ciutadana instal·lada en un mòbil.  / PERIODICO

Per evitar situacions de risc, pèrdues per desorientació o desaparicions, l'Ajuntament de Cornellà ha incorporat de manera pionera en l'APP Seguretat Ciutadana un nou servei que permet localitzar persones en situació de risc. El servei permet localitzar-les a través del seu telèfon mòbil, i és aplicable a qualsevol persona en situació de vulnerabilitat, com persones grans, però també adults en situació de dependència o amb alguna malaltia degenerativa, o menors, amb algun tipus de discapacitat.

Per fer ús d'aquest servei, és necessari certificar, per part d'un professional, que hi ha un suport perquè la persona vulnerable, en cas d'estar sola, és probable que no pugui avisar en cas d'emergència. Des del consistori s'adverteix que ningú podrà utilitzar les dades per controlar els moviments d'una altra persona; per fer ús de la funció, tant la persona que sol activar un protocol d'investigació com la persona buscada han de tenir instal·lada l'APP Seguretat Ciutadana i estar-hi registrats.

Fàcil procediment

El seu ús és molt fàcil. L'eina permet localitzar la persona si té el mòbil encès i la localització activada. Si la persona està en risc, rebrà una trucada d'emergència al seu mòbil que permetrà que la policia local sàpiga on és. El servei s'ha de sol·licitar a la Guàrdia Urbana, que treballa en coordinació amb els Serveis Socials de l'Ajuntament de Cornellà.

L'APP Seguretat Ciutadana, desenvolupada per Einsmer Business Designer, es va posar en marxa a finals de 2014 a Cornellà per permetre a la ciutadania un contacte directe amb les forces de seguretat a través dels smartphones. Ara ja són una desena de municipis que formen part del projecte, la primera aplicació mòbil de seguretat interterritorial a Europa.  A més de la localització, aquesta aplicació també facilita rebre alertes i incidències diverses referides a la seguretat o la mobilitat o fer trucades d'emergència.

Més notícies de Cornellà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA