Cornellà se suma a la 'Nit dels Museus' amb una visita nocturna al Palau Mercader

La projecció d'un documental, visites guiades i un concert de gypsy jazz formen la programació especial per a aquesta nit d'art al Palau

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Cornellà celebrarà aquest any la Nit dels Museus amb una programació especial al Palau Mercader, que permetrà als ciutadans viure un dels principals espais patrimonials de la ciutat d'"una manera molt diferent", segons el consistori cornellanenc. 

Així, la ciutat catalana se suma a aquesta iniciativa europea, que enguany arriba a la seva tretzena edició i en la qual participen més de 4.000 museus de tot Europa.

PALAU MERCADER

Per a la nit del 20 de maig, el Museu Palau Mercader es vestirà de gala per obrir les portes en un horari fora de l'habitual. Entre les 19.30 h i les 21 h es podrà assistir a la projecció del documental "Barcelona, abans que el temps ho esborri", que recorda la història d'uns parents dels Mercader entre les exposicions universals de 1888 i 1929. Un viatge al passat que ajuda a entendre els inicis del segle XX, la vida de la burgesia catalana en el context de la revolució industrial i que dona sentit a l'existència del Palau Mercader a Cornellà.

Aquest documental es podrà complementar amb visites guiades al Palau, on s'explicarà la història de la família Mercader i la família Bell-lloch, la seva arribada a Cornellà i com era la seva vida en aquesta residència de l'època del romanticisme. 

GYPSY JAZZ

A partir de les 21.30 h es podrà disfrutar en exclusiva, a la planta baixa del Museu, d'una sessió de gypsy jazz protagonitzada pel grup Barnouche, un quartet format per trompeta, guitarra, contrabaix i caixa que toquen al ritme tònic del swing amb melodies de la música gitana dels Balcans.

A més, també es podrà visitar i disfrutar de l'activitat Math Mistery Box que ha preparat el Museu de Matemàtiques de Catalunya (situat a la planta superior del mateix Palau Mercader), de les 19 h a les 23 h.

Notícies relacionades

També el Museu Agbar s'ha afegit a la Nit dels Museus, amb visites guiades gratuïtes al refugi antiaeri (un espai no visitable habitualment), música i Escape Experience entre les 19 h i les 1 h de la matinada d'aquest mateix dissabte.

Més notícies de Cornellà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Mésnotícies de Cornellàa l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA