Ramoncín s'estranya que persones que viuen a Catalunya des de fa temps no parlin el català

El cantant madrileny va protagonitzar aquest dijous un acte de l'Assemblea Nacional Catalana a Cornellà

El cantant Ramoncín durant l’acte convocat aquest dijous per l’Assamblea Nacional Catalana a Cornellà.

El cantant Ramoncín durant l’acte convocat aquest dijous per l’Assamblea Nacional Catalana a Cornellà. / DELEGACIÓ CORNELLÀ ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA

1
Es llegeix en minuts
J.S. / Cornellà de Llobregat

L'Assemblea Nacional Catalanava celebrar aquest dijous alCentre Cultural Juan N. García Nietode Cornellàl'acte que ha aixecat gran enrenou mediàtic arran de la presència al seu programa delcantantmadrilenyRamoncín, que d'aquesta manera anunciava el seu suport a l'anomenat dret a decidir a Catalunya.

Sota el títol '¿Para qué un referendo sobre la independencia?' -en castellà, no en català, atents a la dada- i davant de 150persones, en la xerrada també van intervenir elprimer alcaldede Cornellà després de la represa democràtica,Frederic Prieto; l'economista i professor universitari Emili Valdero. 

L'estrella de la festa,Ramoncín, va agrair la bona acollida que ha rebut a Catalunya i la millor situació en què, segons ell, està aquesta comunitat respecte a Madrid. Entre altres coses, el cantant va argumentar que quan un país es vol separar “la solució no és silenciar-lo” i que “la voluntat de7 milionsde persones no es pot ignorar”. La guinda del pastís la va posar quan va expressar la seva estranyesadavant el fet que hi hagi persones que fa50 anysque viuen a Catalunya però que encarano coneixenl'idioma propi.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Frederic Prieto, una persona de reconegut prestigi a la ciutat que ara actua deSíndic de Greuges, va assegurar que ell no havia estat mai independentista però que en aquest moment l'“únic camí viable per al poble català és decidir si volem formar unEstat independento volem relacionar-nos detu a tuambEspanya”. 

El debat es va seguir a través de la xarxa social Twitter amb l'etiqueta#xerrada31G, onva teniruna gran repercussió.